Nova tragedija na Triglavu: Hrvatski planinar dobio srčani udar i na mjestu preminuo

Desetak dana nakon što je na Triglavu u stravičnoj nesreći poginuo hrvatski vojnik, kapetan fregate Hrvatske ratne mornarice Slaven Sučević, ta slovenska planina odnijela je još jedan život.

U prijepodnevnim satima u ponedjeljak na Triglavnskim jezerima iznenada je preminuo 42-godišnji planinarski vodić iz Zagreba, član planinarskog društva Runolist, Nikola Kezele, piše Jutarnji list.

Predsjednik Runolista, Ante Tonči Buličić, prema prvim informacijama planinar je doživio srčani udar i na mjestu ostao mrtav.

“Išao je na Triglavska jezera sa suprugom, kćeri, šogoricom i njezinim djetetom. Odjednom se to dogodilo i nije mu bilo spasa”, rekao je predsjednik društva.

Govori kako je Kezele bio relativno iskusan planinar, a uspon na Triglavska jezera smatra se veoma laganim. Kezele je inače bio zaposlenik Hrvatskih cesta, a osim u planine, bio je i zaljubljenik u glagoljično pismo.

Mjesto i vrijeme sahrane za sada nisu poznati. Obitelj je jučer bila u Sloveniji radi obavljanja formalnosti oko preuzimanja tijela. Kezele je baš ovih dana trebao voditi jedan planinarski izlet, a u rujnu je trebao početi raditi i s polaznicima jesenske škole planinarenja.

Ovo je druga smrt hrvatskih planinara na Triglavu ovog mjeseca, ali i četvrti slučaj u kojem je na Triglavu život izgubio neki hrvatski državljanin u proteklih deset godina, piše Jutarnji list.

Facebook Komentari