Drama na Hvaru: Čini se da se talijanska obitelj otrovala u uglednoj konobi, muškarac umro na brodu, djeca u teškom stanju; Liječnici čekaju obdukciju, jer je reakcija previše burna za trovanje hranom

Hvarska policija intenzivno utvrđuje okolnosti koje su dovele do smrti 57-godišnjeg muškarca, kao i trovanja još četiri osobe od kojih dvoje su djeca i koje su prevezene u KBC Split.

Danas oko 10:10 sati zaprimljena je informacija da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda na kojem je pronađen mrtav muškarac. Zbog lošeg zdravstvenog stanje, jakog proljeva i povraćanja s gubitkom svijesti, još su četiri osobe prevezene u splitsku bolnicu.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, riječ je o talijanskoj obitelji koja je sinoć večerala školjke u uglednoj hvarskoj konobi na rivi u gradu Hvaru. Večerali su dagnje, a tijekom noći su neki već počeli osjećati slabost.

Dvoje djece je u teškom stanju prevezeno helikopterom na odjel Pedijatrije splitske bolnice. Naknadno su se još dvije odrasle osobe požalile na zdravstveno stanje pa se helikopter vratio po njih i prebacio ih na odjel Zarazne bolesti splitske bolnice.

Izvješteno je Županijsko državno odvjetništvo, zamjenik izlazi na mjesto događaja i obaviti će se očevid.

U restoranu, na koji su turisti ukazali, navodno po službenoj dužnosti postupaju službenici Državnog inspektorata, dr. Linda Kovačić, spec. epidemiologinja iz NZJZ SDŽ – Ispostave Jelsa, i sanitarni inspektor Stipe Čikeš.

A nakon što su se u javnosti pojavile informacije kako je muškarac na jedrenjaku kod Hvara preminuo od trovanja školjkama koje je, navodno, konzumirao u jednom hvarskom restoranu, dr. Ante Srzić, specijalist s Klinike za infektologiju KBC-a Split, kaže kako treba pričekati završetak detaljnih medicinskih pretraga kao i obdukciju preminulog Talijana kako bi se utvrdio točan uzrok trovanja.

– Reakcija organizma je bila suviše burna da bi se radilo o trovanju hranom – kazao je liječnik za Slobodnu Dalmaciju.

I poznati infektolog iz Dalmacije, koji Jutarnjem nije želio opširnije komentirati ovaj slučaj jer nije dovoljno upoznat sa situacijom, u neslužbenom razgovoru izrazio je sumnju da je osoba od trovanja hranom mogla preminuti u tako brzom roku.

Brod na kojem je bio mrtav muškarac uplovio u hvarsku luku. Dvoje odraslih i dvoje djece prebačeno u bolnicu

Facebook Komentari