Gornji Vakuf: Sam pisao poruke mržnje o obiteljskoj kući i automobilu, pa prijavio nepoznatog počinitelja

Policijski službenici MUP SBK/KSB u suradnji s policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju počinitelja kaznenog djela „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi s navedenim krivičnim djelom, pišu BiH policajci.

Naime, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog A.P. rođen 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterizirane kao djelo „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“.

Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“ iz člana 163 stav 1. KZFBiH.

Rijeć je o mladiću Adisu Pokviću koji je na kući i automobilu svoje obitelji u Gornjem Vakufu napisao uvredljive poruke o genocidu u Srebrenici. Nakon toga još je davao i licemjerne izjave po medijima, prenose lokalni BiH mediji, te prijavio nepoznatog počinitelja za poruke mržnje koje je sam pisao.

Facebook Komentari