U Sunčani Hvar stigla inspekcija nakon razbolijevanja 14 radnika: Otkriveno zbog čega su povraćali i imali proljev

Nakon što se 14 radnika hotelske tvrtke Sunčani Hvar d.d. naglo razboljelo, u hotelu Bodul u kojem su smješteni proveden je sanitarni nadzor. Iz Sunčanog Hvara odgovorili su na naš upit i rekli da je nalaz uredan. Komentirali su i slučaj zaposlenika koji nam je javio da je u doručku u Bodulu pronašao crva, a već se ranije otrovao hranom iz tog hotela.

Sanitarni nadzor u hotelu Bodul, u kojem su inače smješteni radnici najveće hvarske hotelske tvrtke Sunčani Hvar, pokazao je uredan nalaz i nisu utvrđeni nedostatci u procesu čuvanja i pripreme hrane, priopćili su iz Sunčanog Hvara.

Nadzor je proveden nakon što je liječničku pomoć zatražilo 14 zaposlenika Sunčanog Hvara. Svi su imali simptome povraćanja i proljeva, a pojedini i povišenu temperaturu. U priopćenju Sunčanog Hvara stoji da, prema ”do sada dobivenim informacijama iz Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uzrok navedenih tegoba radnika nije trovanje hranom, već se radi o virusnoj infekciji”.

Jedan od zaposlenika Sunčanog Hvara javio nam je u četvrtak da se i sam otrovao hranom u hotelu Bodul, a nakon toga je i u doručku pronašao crva. Iz hotelske tvrtke su rekli da je u tom slučaju riječ ”o pokušaju zlonamjernog iskorištavanja aktualne situacije”. Dodali su da je u tijeku interna istraga vezana za te navode, piše dnevnik.hr.

Pokvarena hrana u hotelu, zaposlenik: U doručku sam našao crva; Poslije su me izbacili iz Hitne, a povraćao sam i onesvijestio se

Facebook Komentari