VIDEO Obilna kiša i tuča sručile se na Istru: Ulicama tekle bujice, stotine munja ……

Ako planirate izlazak večeras, računajte na pljuskove pa i jače oluje, a ne bi bilo loše ni zatvoriti prozore prije izlaska.

Već od ranog popodneva jedan olujni sustav zadržavao se dugo u unutrašnjosti Istre, prilično trom pa se na tom području već dobro ispadala kiša.

Nevrijeme praćeno tučom sručilo se Pazin. U samo nekoliko minuta na ulicama se stvorila bujica, a promet Istarskim ipsilonom bio je otežan.

Potop je bio i u Buzetu u kojem je palo najmanje 50 mm kiše, ali i na Ročkom Polju.

Senzor je iznad Istre zabilježio najmanje 1708 udara munja.

U nastavku dana pljuskovi će se sve češće pojavljivati u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj, a zatim i na istoku. Ponegdje je moguće i jače nevrijeme s jakim izljevima kiše te tučom manjeg ili srednjeg zrna. Na moru će pljuskovi biti zanemarivo rijetki, glavna odrednica vremena je jugo koje će polako slabjeti. Temperatura i dalje razmjerno visoka, a samo u područjima s pljuskovima past će ispod ovdje navedenog raspona.

Pljuskovi će tijekom noći polako jenjati, a sutra rano ujutro može ih biti još u Slavoniji i na sisačkom području, poslijepodne samo rijetko u gorju. Danju sve manje oblaka, novi porast temperature. Nakon noći koja će ponegdje u Dalmaciji čak ostati vruća, dan ponovno neugodan, a neće biti ni vjetra koji bi donio kakvo-takvo osvježenje, prenose vijesti.hr.

Facebook Komentari