VIDEO Europska liga: Rijeka je u 67′ zabila gol Aberdeenu, a u 87′ drugi

goal.com

Rijeka je od 20:00 na Rujevici počela svoj europski put. Protivnik u 3. pretkolu Europske lige je škotski Aberdeen.

Rijeka je radila pritisak, ali u prvom poluvremenu nije urodilo plodom, pa je poluvrijeme završilo bez golova.

U drugom poluvremenu je pritisak Rijeke urodio plodom.

Halilović je ubacio, Logan je povukao Capana i sudac je pokazao na bijelu točku. Čolak je bio siguran, Rijeka je povela 1:0 u 62 minuti.

U 87′ minuti Murić se našao u odličnoj situaciji na rubu kaznenog prostora i poentirao, 2:0 za Rijeku

Tim je rezultatom završila utakmica, Rijeka u uzvrat ide sa solidnom prednošću.

Prvo poluvrijeme donijelo je puno trke i želje na obje strane, ali bez golova. Rijeka je bila bliže tome da zatrese mrežu Aberdeena, a bijeli su najbolju priliku imali u 30. minuti.

Nakon kornera Lepinjica je pucao iz prve, vratar Lewis kratko je odbio, a Župarić iz neposredne blizine pucao pored gola! Svi su već vidjeli loptu u mreži.

U 38. minuti Tomečak se našao u odličnoj situaciji, njegov udarac obranio je vratar Aberdeena, ali pomoćni sudac već je označio zaleđe.

Od ostalih situacija valja izdvojiti udarac Punčeca nakon kornera, te dobar pokušaj Halilovića u 27. minuti kada je lopta prošla iznad grede.

U 29. minuti Lončar je sjajno izbacio Tomečaka na lijevoj strani, riječki bek pokušao je ubaciti pred sam gol Aberdeena, ali branič Considine je na kraju izbio loptu u korner.

Aberdeen je nekoliko puta stigao pred gol Rijeke, ali bez udarca u okvir u prvom dijelu.

Rijeka je odličnu situaciju imala u 51. minuti. Acosty je lijepo podvalio za Halilovića koji je stigao na rub kaznenog prostora. Uslijedio je dobar udarac, ali lopta je prošla tik uz vratnicu.

Facebook Komentari