Teško ubojstvo u pokušaju: Tražio plaćenog ubojicu da ubije supružnike i njihovo dijete u Puli

Ad

Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je, nakon prvog ispitivanja 60-godišnjeg hrvatskog državljanina, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju, jedno kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom i jedno kazneno djelo protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. kolovoza, u nakani da iz niskih pobuda, liši života 57-godišnjaka i njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu, te njihovo zajedničko dijete, pitao 40-godišnjaka bi li za njega lišio života navedene osobe ili pronašao nekoga da to učini.

40-godišnjak je to izričito odbio i obavijestio žrtve. Osnovano se sumnja i da je 3. kolovoza, 51-godišnjakinji govorio da će ubiti nju i njenog izvanbračnog supruga, a zatim istog dana, govorio to 40-godišnjaku kako bi on to prenio 57-godišnjaku i njegovoj obitelji, da će ih ubiti, te mu pokazao prepravljani plinski pištolj.

Osnovano se sumnja da je 60-godišnji okrivljenik 4. kolovoza, držao u svom stanu prepravljeni plinski pištolj u kojem je umetnuo užlijebljenu čeličnu cijev, kalibra 7,65 mm, a takvo oružje spada u kategoriju A koju građani ne smiju držati.

Na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Puli-Pola odredio je istražni zatvor protiv okrivljenika, priopćio je DORH.

Facebook Komentari