Predsjednica RH u Kninu: Jesmo li učinili sve da Hrvatska bude bolja i prosperitetna za građane

foto: Hrvatski radio

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku hrvatske pobjede “Oluja 95” u Kninu je u ponedjeljak ujutro počelo Središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja.

Zajednički vijenac položili su predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednica Zajednice udruga nestalih i poginulih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir.

Svaki put kad sam ovdje, u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu, prolaze me trnci, jer znam da je ovdje na današnji dan prije 24 godine uz krvave žrtve i nesebično davanje naših branitelja, liječnika, medicinskih sestara otvorena nova stranica povijesti našeg naroda, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svom govoru u Kninu.

“Hrvati su ponosan narod, imamo pravo odlučivati o svojoj sudbini. To je oduvijek naše, spremni smo ga braniti bilo čime, sada i zauvijek. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što…. Kao predsjednica imam čast u ime svih građana pokloniti se svim braniteljima koji su dali svoje živote, zdravlje za našu slobodu. Došla sam ovdje kako bih u ime svih nas rekla hvala”, rekla je.

“Ova proslava nije tu zbog nas političara, nego smo tu da bi pokazali poniznost i hrabrost, da se suočimo sa sobom i zapitam se jesmo li učinili sve da Hrvatska bude bolja i prosperitetna za građane. To je misija nove generacije”, naglasila je predsjednica.

Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, održala je govor.

“Obvezuju nas naši mrtvi, nestali, oni koji ne mogu odgovoriti, da ih pronađemo i damo mir njihovim kostima”, rekla je.

Srbiji smo ponudili suradnju i otvorili vrata, a zauzvrat smo tražili samo istinu. Nismo je dobili, šute o našim nestalima, rekla je Alvir.

VIDEO Prošle su 24 godine od VRO Oluja: Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj

Facebook Komentari