Vremenska prognoza za produženi vikend i proslavu Oluje

Velika količina kiše, grmljavina i jaki udari vjetra obilježili su proteklu noć tijekom koje se preko naših krajeva premještala nova hladna fronta. Ujutro će na Jadranu zapuhati i bura s jakim udarima što će dodatno otežavati promet u jednom od najprometnijih vikenda ovog ljeta. Promjena vremena bit će burna i nagla, a već od subote i dalje u tjednu čeka nas sunčanije i opet toplije.

U subotu ujutro će biti promjenjive naoblake, osobito u unutrašnjosti, a uz nju je moguć i kakav pljusak. Na Jadranu će tijekom jutra vrijeme biti sunčano, na sjevernom dijelu ponegdje još nestabilno. Također, na Jadranu će biti vjetrovito uz umjerenu do jaku buru.

Poslijepodne nas u središnjoj Hrvatskoj čeka većinom sunčan dan, ali su istočnije mogući i poslijepodnevni pljuskovi. Temperatura će na tom dijelu Hrvatske iznositi oko 27 stupnjeva.

U Slavoniji će poslijepodne vrijeme biti nestabilno. Bit će lokalnih pljuskova i grmljavine, a puhat će umjeren sjeverozapadnjak.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti sunčano, a temperatura će se opet penjati do 30 stupnjeva. Bura će okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Sunčanije će biti i u gorskim krajevima, ali će ondje biti malo svježije nego proteklih dana.

U Dalmaciji će poslijepodne doći do razvedravanja pa će biti sunčano, osobito na krajnjem jugu i otocima. Temepratura će iznositi oko 30 stupnjeva, a puhat će umjeren maestral.

Temperatura mora u petak je iznosila između 24 i 27 stupnjeva. UV indeks će tijekom subote u unturašnjosti biti visok, dok će na Jadranu i područjima uz Jadran ostati vrlo visok.

Što se tiče kopnenih krajeva, a pogotovo Knina, gdje se u ponedjeljak održava službena proslava, tijekom produženog vikenda ne očekuju se pljuskovi. Također, ne očekuje se ni velika vrućina koja je svojstvena dalmatinskom zaleđu u kolovozu. Naime, temperatura će biti nešto viša od 30 stupnjeva.

Vrijeme će se vrlo brzo smiriti i na Jadranu. U subotu ujutro još će biti jakih udara bure, a zatim će biti sunčano uz temperature od 31 do 32 stupnja, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari