Predsjednica RH kritizirala poreznu reformu; Thompsonove pjesme su kritika hrvatskog društva; Podupire gradonačelnika Penavu

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru za HRT rekla je da pozdravlja poreznu reformu, ali i kaže da je pomalo razočarana, jer je očekivala ambicioznije mjere.

Mjeru poreza na dohodak za mlade od 25 do 30 godina u potpunosti pozdravlja jer je demografski usmjerena, ali očekivala je veće rasterećenje dohotka za sve.

Rekla bih da je možda mogao malo bolje posložiti prioritete ovoga puta. Zalažem se za smanjenje obveza poduzetnicima, a za povećanje dohotka radnicima, rekla je Predsjednica RH govoreći o Marićevoj poreznoj reformi.

Predsjednici je žao što rekonstrukcijom nije zahvaćeno Ministarstvo zdravstva.

“Odljev je zbog uvjeta rada, a ne zbog plaća, stanje u zdravstvu je, neću reći katastrofalno, ali je doista vrlo loše i u posljednje tri godine nije se učinilo gotovo ništa”, rekla je Grabar Kitarović i dodala kako joj je žao da tijekom ove zadnje rekonstrukcije Vlade nije zahvaćeno i zdravstvo.

O kandidaturi za drugi mandat bit će riječi poslije obljetnice Oluje, rekla je. Na medijska nagađanja da će u njezinu izbornom stožeru biti Ivan Anušić, Damir Jelić, Davor Ivo Stier i Ivan Penava predsjednica samo uzvraća, kako te ljude beskrajno cijeni.

Predsjednica je rekla da bi željela otići na koncert Marka Perkovića Thompsona u Splitu, ali da 4. kolovoza s Ministarstvom obrane organiziraju prijem u Kninu.

Za Thompsona predsjednica kaže da su već o svemu razgovarali te da je pjevač odlučno ustvrdio kako nikada nije pjevao pjesmu Jasenovac i Gradiška Stara.

“On nikako ne želi nanositi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki domoljub, kako gledam na većinu njegovih pjesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvijezde koju je nosila tadašnja JNA”, objasnila je Predsjednica RH i ocijenila da su pjesme koje danas pjeva kritika hrvatskoga društva.

Gradonačelnika Ivana Penavu podupire.

“Podržavam vukovarskog gradonačelnika Penavu jer svi smo mi ljudi. Ali s jedne strane njegov je posao iznimno težak jer pokušava osigurati pravdu za sve, a nismo se suočili sa zločinima koji su se dogodili od Borova Sela pa nadalje”, rekla je Kolinda Grabar Kitarović Hrvatskoj radioteleviziji.

Thompson uoči splitske Rive: Svi koji su protiv Bojne Čavoglave, protiv su istine; Ako netko želi nositi znakovlje, neka nosi ono hrvatske pobjedničke vojske

Facebook Komentari