Patite od mučnine na putovanjima? Evo koje namirnice morate imati pri ruci

Mučnina tijekom vožnje može odmor iz snova pretvoriti u noćnu moru. Kad krećete na put, a ako imate problema s vožnjom, važno je znati kako se izboriti s mučninom.

Ulje mente i đumbira ublažit će vam mučnine, a tijekom vožnje nemojte čitati, nego gledajte kroz prozor. Važno je mučninu spriječiti prije putovanja, piše Dnevni avaz.

Do mučnine može doći u bilo kojem vozilu u pokretu: automobilu, autobusu, avionu ili na brodu. Te mučnine, koje nerijetko prate putovanja, a najviše znaju mučiti najmlađe, najbolje je riješiti – đumbirom. Naribajte ga i pojedite svježeg pola sata i četiri sata prije putovanja, i to oko pola žličice.

U ublažavanju i olakšavanju tegoba na putovanju pomoći će vam i aromaterapija. Uz eterična ulja mente, lavande, eukaliptusa i đumbira, umirit ćete mučnine i uživati u svakom trenutku godišnjeg odmora.

Stavite kap ulja mente na kockicu šećera i lagano rastopite u ustima ili kapnite dvije kapi eteričnog ulja đumbira ili eukaliptusa na maramicu te polagano udišite. Ipak, prije oralnog uzimanja eteričnih ulja, posavjetujte se sa stručnjacima. Osim što ublažavaju mučnine na putovanjima, eterična ulja podižu i koncentraciju.

Facebook Komentari