Policija se javno zahvalila savjesnom građaninu: Javio je da muškarac kroz prozor ulazi u kuću

Ad

Policijska uprava međimurska u redovnom priopćenju zahvalila se savjesnom građaninu koji im je telefonom javio da je provalnik kroz prozor ušao u obiteljsku kuću u Čakovcu.

“Zahvaljujemo savjesnom građaninu na pravovremenoj dojavi. Suradnja građana i policije jedan je od osnovnih preduvjeta za stvaranje sigurnijeg društva”, napisali su u priopćenju iz PU međimurske.

Sve je počelo u trenutku kada je policija jučer oko 13.50 sati dobila telefonsku dojavu da je “nepoznata muška osoba kroz prozor ušla u obiteljsku kuću” te su na teren odmah upućeni policajci.

“U 13,55 sati u Čakovcu, Ulici braće Weiss, policijski službenici Policijske postaje Čakovec zatekli su 23-godišnjaka u počinjenju kaznenog djela krađe”, izvijestila je PU međimurska.

Kada su došli na teren, policajci su zatekli provalnika koji je ispremetao stvari i ukrao razni nakit. “Uz primjenu sredstava prisile provalnik je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje”, izvijestili su.

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnjak s područja grada općine Pribislavec počinio kazneno djelo krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestila je PU međimurska.

Ukradeni predmeti su oduzeti i vraćeni vlasnici.

Facebook Komentari