Lokalni HDZ pokrenuo postupak za isključivanjem načelnika Općine Čeminac

Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije na današnjoj je sjednici donio odluku o pokretanju stegovnog postupka za isključivanjem načelnika Čeminca, Zlatka Pinjuha iz stranke s prijedlogom mjere bezuvjetnog isključenja.

“Danas (31. srpnja) u 16 sati održana je telefonska i elektronička sjednica Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije s tri točke dnevnog reda.

Na prvoj su točki članovi Županijskog odbora raspravljali o raspuštanju Općinske organizacije HDZ-a Čeminac te su ju potom usvojili. Usvojena je i druga točka o imenovanju povjerenika temeljem koje je za povjerenika Općinskog odbora HDZ-a Čeminac izabran Dražen Borovečki.
Treća i posljednja točka dnevnog reda telefonske sjednice bila je pokretanje stegovnog postupka za isključivanje iz stranke gospodina Zlatka Pinjuha zbog osobito teških povreda članskih obveza kao i javnog djelovanja i istupanja koja štete ugledu stranke. I treća je točka jednoglasno usvojena te je donesena Odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv Pinjuha s prijedlogom mjere bezuvjetnog isključenja.

Telefonskoj sjednici Županijskog odbora prethodila je sjednica Predsjedništva županijske organizacije koja je održana u ponedjeljak, 22. srpnja u stranačkim prostorijama u Osijeku na kojoj su raspravljane sve tri točke dnevnog reda te je donesena odluka da se iste uvrste na danas održanu sjednicu”, priopćeno je iz HDZ-a Osječko – baranjske županije.

Share This Article