Aladrović odgovara na optužbe da je umiješan u Aferu SMS i surađivao s Franjom Vargom

Ad

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović komentirao je navode da je surađivao s Franjom Vargom te da je duboko umiješan u aferu SMS što je u utorak objavio Nacional.

“Kao i jučer što smo naveli u priopćenju, dakle to je aposolutna neistina. Nikad nisam komunicirao s gospodinom Franjom Vargom. Ne poznajem gospodina, osim što sam ga vidio u medijima kada se događao slučaj koji su ranije spominjali. Nikad nikome nisam sređivao mirovinu, dapače u Zavodu sam se borio protiv bilo kakvih devijacija u poslovanju, pa tako i po tom pitanju”, kazao je Aladrović te još jednom ponovio kako nikada ništa nije komunicirao niti tražio od Franje Varge, prenosi N1.

Na pitanje tko mu podmeće, rekao je kako se ne bi usudio u ovom trenutku komunicirati tko mu podmeće. “I u prošlosti u Zavodu, dakle kroz rad u Zavodu je bilo jako puno podmetanja, bilo je izrazito malicioznih napisa, bilo je izrazito malicioznog djelovanja određenog kruga ljudi, ali one službe koje se trebaju time baviti će se time baviti”, rekao je Aladrović.

Podsjetimo, na napise da je novi ministar rada, Josip Aladrović, surađivao s Franjom Vargom te da je duboko umiješan u aferu SMS, reagiralo je i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. “Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali”, kažu u Ministarstvu.

Nacional je u utorak objavio kako su dobili na uvid u dokaze koji pokazuju kako je Aladrović intenzivno komunicirao s glavnim operativcem afere SMS Franjom Vargom. Tjednik tako piše, pozivajući se na izvore, kako je u vrijeme dok je Aladrović bio na čelu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Varga za njega špijunirao Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda.

Na napise da je Plenkovićev ministar rada, mladi Josip Aladrović, duboko umiješan u aferu SMS, reagiralo je Ministarstvo.

“Šaljemo reagiranje povodom članka „Novi Plenkovićev ministar rada važan je protagonist afere SMS, služio se uslugama falsifikatora Franje Varge“ autorice Orhideje Gaure Hodak, objavljenim 30. srpnja 2019. u tjedniku Nacional.

Informacija koje se navode već na naslovnoj stranici kako je „novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu“ je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da g. Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu.

Poruka elektroničke pošte koja se navodi da je upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a ne predstavlja nikakav dokaz osim toga da je netko s lažnog profila, kako navodi tjednik Nacional, uputio poruku na službeni pretinac tadašnjeg ravnatelja na što on nije mogao utjecati, niti je na nju odgovarao, tj. uspostavljao dvosmjernu komunikaciju.

Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali.

Slijedom toga konstrukcija kako je „Aladrović od Varge“ tražio da „špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda“ je potpuno netočna i zlonamjerna.

Objavljeni tekst sadrži niz neistina, a način na koji je pisan, uključujući i sam naslov, u konačnici daje potpuno pogrešnu sliku, očito s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava”, navodi se u reagiranju Ministarstva, prenosi N1.

Perspektivni Aladrović: Je li Plenković angažirao ministra koji je povezan s Vargom u SMS aferi

Facebook Komentari