Javila se i policija nakon što su vatrogascu naštancali kaznu: Utvrdit ćemo je li postojao valjan razlog za nepropisno parkiranje

Vatrogasci iz Bilica ljuti su zbog kazne za parkiranje koju je njihov vozač dobio zbog nepropisnog parkiranja ispred DVD-a Bilice. Na dan kad mu je policajac ispisivao kaznu vozač Edi Mikulandra proveo je 20 sati na požarištu.

Mediji i društvene mreže ponovno su prepuni zahvala hrabrim vatrogascima koji su se uspjeli izboriti s požarom u šibenskom zaleđu. Vatra je potpaljena u subotu, a stravičan požar progutao je oko 900 hektara. U gašenju je sudjelovalo dvjestotinjak vatrogasaca, 50 vojnika, plus zračne snage, a sve nas je to stajalo gotovo pet milijuna kuna.

Ispisani su brojni tekstovi zahvala hrabrim vatrogascima, objavljene nebrojene galerije umornih boraca s vatrom koji su nakon neprospavane noći zalegli na cestu ili travu, da uhvate bar malo sna.

Stoga ne čudi što je usred takve atmosfere veliku pažnju privukla objava DVD-a Bilice, koji se s vatrom borio od samog početka. Njihov vozač Edi Mikulandra proveo je 20 sati na požarištu, baš kao i mnogi njegovi kolege. No nakon povratka u bazu Mikulandra na vjetrobranskom staklu našao je “čestitku” šibensko-kninske policije u iznosu od 300 kuna zbog nepropisnog parkinga.

“Zahvalama nikad kraja, pa tako i sada zahvaljujemo PU ŠIBENSKO-KNINSKOJ koja je ZALIPILA KAZNU našem vozaču Ediju Mikulandri, koji je 20 sati proveo na požaru i parkirao na parapet ispred DVD-a, i uz to imao službenu oznaku na vjetrobranskom staklu “VATROGASCI 193″ te zaklonio nama pristup. Hvala, gospodo, od srca!!!! P. S. Zahvaljujemo i gospođi koja je slikala auto i poslala policiji sliku te ih zvala…”, stoji u objavi DVD-a Bilice ispod koje se vrlo brzo nanizalo mnoštvo komentara.

O svemu se oglasila i šibenska policija.

“Policija je sinoć u 18.40 sati od nepoznate osobe zaprimila dojavu da su kod zgrade općine u Bilicama vozila nepropisno parkirana. Izlaskom na teren zatekli smo nepropisno parkirana vozila, među kojima je bilo i vozilo vatrogasca te je policijski službenik postupio u sukladu sa zakonom. Policija će u kontaktu s vatrogascima utvrditi je li postojao valjan razlog zašto je vozilo vatrogasca bilo tamo parkirano i postupiti u skladu sa saznanjima”, rekla je Marica Kosor iz šibenske policije i dodala da postoji mogućnost da se vatrogascu poništi kazna.

Većina komentara na objavu DVD-a je bijesna na (pre)revnu policiju, dio ih moli da ih povežu s Mikulandrom jer mu žele platiti kaznu, a ima i onih koji brane postupak policije. Nekolicina upozorava da je policajac koji je ispisao kaznu samo radio svoj posao i da kaznu treba platiti što prije jer se u tom slučaju plaća samo pola, odnosno 150 kuna.

Jedan od komentatora, koji očito zna ženu koja je prijavila nepropisno parkiran automobil, kaže da ona ima apartman u predjelu gdje je bila najgora situacija tijekom požara, a (i) njezin apartman obranjen je zahvaljujući vatrogascima i susjedima koji su priskočili u pomoć, prenosi dnevnik.hr.

Nakon nekog vremena i pritiska svih medija vatrogasci su javili da je kazna poništena.

Vatrogasci ljutiti: Parkirao ispred DVD-a, gasio požar 20 sati pa dobio kaznu za parkiranje

Facebook Komentari