Užas kod Rima: Tornado odnio Smart s djevojkom koja ga je vozila…

Tornado je kod Rima podignuo automobil u kojem je bila 27-godišnjakinja. Djevojka je poginula.

Opasni vrtlog zraka koji je prolazio područjem u blizini Rima, s tla je podignuo automobil Smart u kojem se nalazila 27-godišnjakinja. Tornado je vozilo odbacio, a djevojka je poginula.

Ova tragedija odigrala se u mjestu Fiumicini. Na temelju prvih rekonstrukcija, 27-godišnjakinja je vozila automobil cestom oko dva sata u noći. Na toj ruti formirao se opasni tornado koji je rušio sve pred sobom. Na putanji mu se našao i automobil. Nije mogla učiniti ništa kako bi se spasila, piše Roma Today.

”Područje kojim je protutnjao tornado izgleda kao ratna zona”, rekao je gradonačelnik Esterino Montino. Izvijestio je kako je tornado uništio krovove kuća, vrtove kao i brojne automobile. Snažan vjetar također je čupao drveće i rušio ograde.

”Situacija je vrlo ozbiljna. Prije svega zbog onoga što se dogodilo jadnoj djevojci, a zatim i zbog mnogih šteta. Trenutačno, zajedno s vijećnicima, brigadama i civilnom zaštitom radimo analizu onoga što se dogodilo”, kazao je Montino.

Nevrijeme diljem Europe

Na sjeveru Italije je u subotu poslijepodne od udara munje usred utrke na 2000 metara stradao 45-godišnji norveški sportaš koji se natjecao u ultramaratonu u Dolomitima.

U blizini Arezza, smještenog južno od Firence, spasioci su u kanalu punom blata i nanesenog smeća pronašli tijelo 70-godišnjeg muškarca koji je stradao kada je njegov automobil odnijela vodena bujica.

Vodeća talijanska udruga poljoprivrednika Coldiretti izvijestila je da je tuča u posljednja 24 sata prouzročila milijunske štete diljem zemlje, osobito u pokrajini Arezzo.

U potpunosti su uništeni voćnjaci i plantaže duhana, suncokreta i kukuruza, dok su mnogi staklenici oštećeni.

Nagla izmjena vrućeg i hladnog zraka donjela je nove nepogode diljem Europe. Kratkotrajna, ali intezivna oluja izazvala je poplave u sjeveroistočnoj Španjolskoj. U Barceloni su za pola sata pala 42 milimetra kiše po četvornom metru.

Sloveniju je pogodilo grmljavinsko nevrijeme. Kod Kopra je pronađeno beživotno tijelo muškarca s vidljivim tragovima udara munje.

Olujna nevremena očekuju se i u Srbiji. Toplinski val trenutačno je zahvatio sjever Europe i na vrućine nenaviknutim Skandinavcima donio tropske noći, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari