SP vaterpolo, izbornik Tucak: S ovakvim srcem, s ovakvom željom da se uzme ta medalja…Ona je vrednija od bronce

Izjave brončanih Barakuda:

Izbornik Ivica Tucak:

– Sada ste vidjeli reakciju tih momaka. S ovakvim srcem, s ovakvom željom da se uzme ta medalja, da se izvučemo iz te rupe, tuge, boli koju smo imali… To je za mene fascinantno. Ona je vrednija od bronce, od bilo čega. Presretan sam. Na vrhu smo ponovno. Nismo prvi, ne može se uvijek biti prvi, ali smo tu, na vrhu. Nešto što nema nitko.

Maro Joković:

– Čestitke ne zaslužujem samo ja, već cijela momčad i one idu cijeloj momčadi. Sve tako radimo, momčadski, zajednički. Ovo nije momčad u kojem imamo šutere i oni koji to nisu. Danas sam to bio ja, sutra netko drugi, nebitno. Bitno je da Hrvatska pobjeđuje- Što u ovakvim okolnostima, teškog šoka u polufinalu nije bilo lako, a mi smo opet to uspjeli.

Andro Bušlje:

– Mi smo došli u Koreju obraniti zlato, nažalost nismo uspjeli jer nismo u finalu bili pravi, ali smo pokazali protiv Mađarske da smo cijeli turnir bili dobri odnosno da nismo mi sada odjednom i preko noći zaboravili igrati. Pokazali smo da smo trenutačno bolji od Mađara. A ovo s 22 medalje. Drago mi je, posebno je će mi vjerojatno ovo ipak biti zadnje svjetsko prvenstvo.

Marko Bijač:

– Bitno je da nosimo medalju doma, još jednu sa svjetskog prvenstva. Osobno sam jako sretan i zadovoljan jer smo pokazali da smo čvrsta i jaka momčad i mentalno. Ovo protiv Mađara je bili izvrsno. Nije bilo lagano jer smo osjetili i izrazitu motiviranost Mađara, ali naše je slavlje zasluženo. Ne mislim da sam samo ja, već svi momci odigrali iznimno kvalitetnu obranu na cijelom prvenstvu. U obrambenom dijelu zapravo uopće nismo ni imali većih problema. Jedino što bi valjalo pogledati utakmicu sa Španjolcima, makar mi se i to čini dosta, dosta dobro. Kada smo u napadu protiv Mađarske, u par navrata dali golove izvana, to je bila presuda.

Anđelo Šetka:

– Čestitka cijeloj momčadi. Zadnji smo atom snage dali i borili se maksimalno za ovo, za ovu medalju. Bilo je užasno teško nakon polufinala, teško ikome i zamisliti. Sada smo ušli u vodu i borili se kao lavovi, a na kraju se to itekako isplatilo. Evo nas doma opet s medaljom – podsjetio je Splićanin na dobru hrvatsku vaterpolsku tradiciju osvajanje medalja u ovom sportu.

Marko Macan:

– Bilo je najbitnije podignuti se iz jedne onako teške situacije, visokog odnosno neočekivanog poraza od Španjolske. Mađari su sjajna momčad, ali vratili smo se i odradili ovo prvenstvo onako kako treba. Mislim da je bronca i dalje jako velik rezultat.

Hrvoje Benić:

– Velika naša pobjeda. Nakon onakve utakmice u polufinalu, vratiti se ovaj način, protiv jakih i čvrstih Mađara, pa onda imati i ovakav napad. Bombardirali smo ih stvarno sa svih strana. Teška, ali velika pobjeda.

SP vaterpolo: Hrvatska u Južnoj Koreji osvojila svjetsku broncu

Facebook Komentari