Pretjecao na zavoju i zabio se u Toyotu: Uhitili Poljaka koji je skrivio tešku prometnu nesreću kod Čakovca

Policija je uhitila Poljaka (46) koji je jučer skrivio tešku prometnu nesreću na relaciji Žiškovec – Štrukovec u kojoj je stradalo šestero ljudi.

“Sumnjiči se za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Poljak bi trebao tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku. Nakon toga će na saslušanje državnom odvjetniku koji će odlučivati o pritvoru”, rekao nam je Radovan Gačal, glasnogovornik PU Međimurske.

Poljak je u zavoju svojim Jeepom htio preteći automobil ispred sebe, no onda se frontalno sudario s Toyotom dubrovačkih registracija.

“Nije bio pod utjecajem alkohola. Izgleda da je bila riječ o klasičnoj žurbi”, rekao je Gačal. Vještaci tek trebaju utvrditi kojom brzinom je vozio.

U nesreći su najteže stradali otac (40) i sin (13) iz Čakovca koji su se vozili u autu dubrovačkih registracija.

Dječak je isprva bio u životnoj opasnosti, no nakon operacije je stabilno, doznajemo jutros. No i dalje se nalaze na odjelu intenzivne njege čakovečke bolnice.

Dječak je imao ozljede unutarnjih organa i frakturu bedrene kosti, pišu Međimurske novine.

Na dionici državne ceste između naselja Žiškovec i Štrukovec u petak su se sudarili Jeep poljskih nacionalnih oznaka i automobil dubrovačkih registracija. Od siline sudara zapalila su se oba vozila.

U poljskom automobilu stradala je obitelj s dvoje djece, djevojčica (16) i dječak (14) godina. Sva četiri poljska državljana lakše su ozlijeđena.

Share This Article