Opara u čudu nakon požara restorana: Kako netko može imati osam plinskih boca u tako malom prostoru?!

U eksploziji plina koja se u petak oko 21 sat dogodila u restoranu na Pjaci, u središtu Splita, nije bilo ozlijeđenih, a splitska policija izvijestila je da je nakon očevida utvrđeno kako je istjecanje plina uzrok eksplozije, a da bi se utvrdio uzrok istjecanju plina, potrebno je provesti dodatna vještačenja.

Prizemlje u kojem je bila konoba u potpunosti je izgorjelo, a golema šteta nastala je i u caffe baru-pivnici tik do konobe, kao i u hotelu na katu iznad konobe. Uz crnu fasadu i izgorjeli inventar, podsjetnik na požar je i osam plinskih boca koje su očito bile u prostoru u kojem je planula vatra.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je i sam došao vidjeti posljedice požara, više je puta pohvalio vatrogasce, javlja Slobodna Dalmacija: ”Pohvalio bih vatrogasce na pravodobnoj reakciji, a kritizirao službe koje izdaju minimalne tehničke uvjete jer, kako je moguće da svaka buža može zadovoljiti te uvjete i postati restoran?! Kako netko može imati osam plinskih boca u tako malom prostoru?! Evo, zbog pohlepe sve nam se počinje razbijati o glavu”.

”Upozorio bih i na dostupnost interventnih službi unutar stare gradske jezgre. Predložit ću zajamčene koridore za javne površine za prolaz hitnim službama iako će se neki ugostitelji buniti jer će tako morati smanjiti štekat. Srećom, nije bilo ozlijeđenih u požaru, no ovo nam je opomena da se komunalni red treba poštovati”, poručio je Opara, prenose vijesti.hr.

Splitska policija otkrila što je prouzročilo požar, ali je potrebno dodatno vještačenje

Facebook Komentari