Zagrepčanin u Zadru pljačkao po autima, koristio blokator zaključavanja

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom sa zagrebačkog područja, kojeg se sumnjiči za više teških krađa iz vozila.

U ponedjeljak oko 12 sati u Zadru, na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Akcije Maslenica, prilikom pokušaja blokiranja daljinskog zaključavanja osobnih vozila uporabom uređaja za ometanje signala, zatečen je i uhićen muškarac.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 52-godišnjaka se sumnjiči da je 29. lipnja oko 12 sati u ulici Akcije Maslenica, na parkiralištu trgovačkog centra uporabom uređaja za blokiranje signala onemogućio 46-godišnjeg vlasnika BMW-a da zaključa auto, te potom iz pretinca vozila, iz novčanika ukrao 43 tisuće kuna, 1500 britanskih funti i tisuću eura.

Na isti način je 13.srpnja oko 10 sati, također na istom parkiralištu, ponovno uporabom uređaja za ometanje signala onemogućio zaključavanje Mercedesa u vlasništvu 51-godišnjaka te potom došao do vozila, gdje je ispreturao stvari, a da ništa nije uzeo.

Nadalje, sumnjiči ga se da je 18.srpnja oko 12 sati na parkiralištu u ulici Bleiburških žrtava u Zadru, ponovno uporabom blokatora za ometanje signala, onemogućio zaključavanje Mercedesa 65-godišnjeg vlasnika, odakle je ukrao 4 200 eura, 100 američkih dolara i 900 KDM.

Na isti način, 52-godišnjak je sebi pribavio 100 tisuća kuna, a kod njega je pronađen uređaj za ometanje signala pri zaključavanju vozila i dio ukradenog novca, koji su mu oduzeti.

Uz kaznenu prijavu zbog teških krađa, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Facebook Komentari