Policija o pokušaju pljačke u Zagrebu: Presreli kombi Fine s novcem, došlo je do pucnjave

Zagrebačka policija je objavila detalje neuspjelog pokušaja razbojništva kod ulaza u Lesninu u zagrebačkoj Slavonskoj aveniji. Očevidom je utvrđeno da su u pokušaju pljačke kombija s novcem sudjelovala najmanje dvojica, a zaštitar je jednog od njih ranio.

Prema posljednjem policijskom izvješću pokušaj razbojništva dogodio se u ponedjeljak, 22. srpnja, oko 20:30 na Slavonskoj aveniji ispred trgovine.

“Dvojicu nepoznatih počinitelja u pokušaju razbojništva spriječili su zaštitari, dok je policija jednog od njih vrlo brzo imala pod nadzorom”, stoji u priopćenju policije.

Očevidom je utvrđeno da je do kombija, prilikom pratnje novca, dotrčao maskirani razbojnik s vatrenim oružjem u rukama. “Dotrčao je do zaštitara uz povike koji su nedvojbeno upućivali na motiv činjenja kaznenog djela razbojništva. U tom trenutku, zbog prijetnje vatrenim oružjem i očitom namjerom da je u tijeku činjenje kaznenog djela, iz svog službenog pištolja prema njemu zaštitar je ispalio nekoliko hitaca”, kaže se u priopćenju policije, te dodaje da je razbojnik nakon toga pobjegao prema automobilu u kojem ga je, najvjerojatnije, čekao još jedan počinitelj, nakon čega su pobjegli.

“Tijekom intenzivnog traganja policije za počiniteljima, zaprimljena je dojava iz liječničke ustanove o zaprimljenoj osobi ozlijeđenoj vatrenim oružjem. Teško ozlijeđeni muškarac je liječnički zbrinut te se dovodi u svezu s počinjenjem ovog kaznenog djela”, stoji u policijskom priopćenju.

Facebook Komentari