Omiljena destinacija Novog Zagreba: Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek

Zbog onečišćenja vode na sve tri plaže na Bundeku je zabranjeno kupanje, izvijestili su iz zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo.

Priopćenje Gradskog ureda za zdravstvo prenosimo u cijelosti:

“Tijekom provođenja redovitog monitoringa vode za kupanje na jezerima Jarun i Bundek, utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje vode za kupanje na jezeru Bundek.
Razlog kratkotrajnog onečišćenja na sve tri plaže jezera Bundek je povećana granična vrijednost mikrobiološkog pokazatelja crijevnog enterokoka. Vjerojatni razlog kratkotrajnog onečišćenja je izrazito nizak vodostaj vode u jezeru Bundek i visoka temperatura zraka.

Obavještavamo cijenjeno građanstvo da će Gradski ured za zdravstvo u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, nastaviti provoditi redoviti monitoring vode za kupanje na jezeru Bundek, kako je propisano Uredbom i dalje svaka 2 tjedna. Rezultati analize vode za kupanje, kao i do sada objavljivati ćemo na Službenim stranicama Grada Zagreba te na oglasnim pločama na samim plažama.

Privremena zabrana kupanja na jezeru Bundek trajat će dok dva uzastopno redovito analizirana uzorka vode ne budu ocijenjena najmanje ocjenom “dobro”, stoji u priopćenju zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo.

Facebook Komentari