Kako sad stvari stoje čini se da neće biti izručenja Zdravka Mamića, evo što misli Tužiteljstvo BiH

Pred Sudom Bosne i Hercegovine održano je ročište na kojemu se razmatrao zahtjev hrvatskog ministarstva pravosuđa za izručenje bivšeg Dinamova čelnika Zdravka Mamića.

“Ono što je interesantno da Tužiteljstvo BiH dijeli stav obrane da nema uvjeta za obostranu kažnjivost i da nema uvjeta za izručenje jer je međudržavni ugovor između Hrvatske i BiH o izručenju potpisan 28.11.2012., a većina kaznenih djela je počinjena prije potpisivanja tog ugovora.”, istaknuo je Zdravko Rajić, odvjetnik Zdravka Mamića.

Misli da će kroz 15-ak dana sud donijeti odluku, prenosi N1.

Prilikom dolaska na Sud u utorak Mamić je, kako je rekao, “potvrdio autentičnost izjave Miljevića o korumpiranim sucima. Ne kanim ispucati sve adute i natovariti si dodatne kaznene prijave. U datom trenutku izvući ću najteže oružje. Jedan od tih sudaca je korumpirani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa. Poručujem mu da je korumpiran, da je nepošten, pokvaren sudac”, rekao je Mamić.

Bliži se odluka o izručenju Mamića, a njegov odvjetnik je u čudu što ga nitko iz DORH-a nije zvao zbog dokaza o korumpiranim sucima

Share This Article