Istražni zatvor za napadače na umirovljenika u Puli

Ad

Trojicu napadača, među kojima je i jedan pripadnik Hrvatske vojske koji su u nedjelju pretukli 69-godišnjeg Puljanina Evelina Valea, policija sumnjiči za nanošenje teških tjelesnih ozljeda za što zakon predviđa maksimalnu kaznu od čak osam godina zatvora.

– Općinsko državno odvjetništvo u Puli–Pola podnijelo je Općinskom sudu u Puli-Pola prijedlog za 17-godišnjaka te Županijskom sudu u Puli-Pola za dvojicu 24-godišnjaka da im se odredi istražni zatvor protiv sve trojice zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) te da će utjecati na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku), izvijestio je DORH.

Policija je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja izvijestila da su u nedjelju ujutro, oko 6,15 sati, trojica mladića došla do terase ugostiteljskog objekta na Danteovom trgu u Puli.

– Kada ih je 69-godišnji muškarac koji je čuvao terasu upozorio na ponašanje, došlo je do kraće prepirke, nakon čega su mladići napustili mjesto događaja i uputili se u obližnji stan, gdje su se presvukli i maskirali te su se ponovno vratili na Danteov trg oko sedam sati.

Mladići su tada fizički napali 69-godišnjaka rukama i nogama, pri čemu su ga teže ozlijedili, a ozlijeđenom muškarcu pružena je liječnička pomoć u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju.

Ministar obrane Damir Krstičević i zapovjednik bojne Tigrovi bojnik Krešimir Kršinić, koji je ozlijeđenoga i posjetio u pulskoj bolnici, u ponedjeljak su se ispričali napadnutom Puljaninu i najavili da će protiv osumnjičenog pripadnika HV-a biti pokrenut i stegovni postupak “koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe”, prenosi HRT.

Zapovjednik bojne Tigrovi posjetio pretučenog umirovljenika

Facebook Komentari