Fortenova naglo odustala od prodaje zemljišta u Bilju, nakon što su mediji objavili pokušaj prodaje državnog zemljišta

Tek što je Fortenova grupa konačno najavila dugo očekivano refinanciranje roll up kredita, novi problemi za nekadašnji Agrokor. Objavili su naime i poprilično dugačak popis zemljišta koje im ne treba i ponudili ga na prodaju. Na što su se odmah javili iz općine Bilje – tvrde da Fortenova prodaje nešto što nije njihovo.

Fortenova prodaje ukupno milijun kvadrata zemljišta samo u vlasništvu Belja u Baranji. Između ostalog i 11 hektara državne zemlje u Bilju koju su prije deset godina dobili pod uvjetom da na njoj izgrade proizvodne pogone koje nikada nisu izgradili. Neće proći, poručuje načelnik Bilja.

“To je čista otimačina i pljačka hrvatske imovine”, rezolutan je načelnik općine Bilje Željko Cickaj, piše N1.

Savjetnik izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška molio je Cickaja da još ne izlazi u javnost oko prodaje spornog zemljišta, da bi mu se kasnije jednostavno prestao javljati na telefon.

Nakon što je načelnik javno istupio, danas ta čestica više nije u ponudi na webu Fortenova grupe.

Cickaj se obratio svima, od DORH-a do saborskog odbora za poljoprivredu. Čelnik tog odbora Tomislav Panenić u petak je pokušao dobiti odgovore od premijera i nove ministrice. Odgovore nije dobio, samo obećanje da neće biti rasprodaje hrvatske zemlje.

Fortenova nema pravo ni na povrat 3 milijuna kuna koje su uplatili za zemlju, jer nisu ispunili ugovor, tvrdi Cickaj. Iz Agrokora, odnosno Fortenove, preko vikenda nije bilo moguće dobiti odgovor na postavljena pitanja.

Načelnik Bilja: Gazde Agrokora preko banke iz Hong Konga prodaju našu zemlju

Facebook Komentari