Predsjednik Ustavnog suda komentirao Škorine najave izmjene Ustava

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović kazao je, uz ostalo, u razgovoru za Jutarnji list da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu

Miroslav Škoro je objavio svoju predsjedničku kandidaturu s najavom da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države. Kaže da će, ako od vladajućih ne dobije veće ovlasti, ići na referendum i zatražiti ih od naroda. Je li moguće referendumom mijenjati ustavnopravni poredak?

– Ustavni sud neće, ni ja kao predsjednik, komentirati programe pojedinih kandidata za predsjednika Republike. To je domena politike s kojom se Ustavni sud ne smije baviti. Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!

Vodeći hrvatski ustavnopravni stručnjak dr. Branko Smerdel stalno upozorava da Hrvatska nema uvjete za održavanje referenduma. Je li u pravu?

– Jest. Slažem se s njim. Ali ga nitko ne sluša. Odnosno ne slušaju ga ni zakonodavac ni ustavotvorac. Kada smo ulazili u Europsku uniju, mijenjali smo Ustav da bi prošao referendum. A uvjeti koje smo tada postavili ostali su isti i sada se na referendumima mogu donositi odluke čija je legitimnost upitna, ali nije legalnost. Nije propisana potrebna izlaznost i, karikirano rečeno, na referendum mogu izaći tri građana i ako dva glasaju za, referendum je prošao.

U Ministarstvu uprave postoji napisan prijedlog novog Zakona o referendumu čiji je autor vaša kolegica i bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec. Znate li što o sadržaju toga prijedloga?

– Ništa osim onog što sam pročitao u medijima. Stoga ne mogu ništa ni komentirati. Mogu samo reći što se pokazalo lošim u praksi. Osim što propisom ustavnog ranga nije uređeno koja pitanja ne mogu na referendum, u zakonu nije uređeno pitanje kontrole prikupljanja i nadzora potpisa, rokova za njihovu predaju Saboru, rokova u kojima Sabor kontrolira te potpise, kako ih kontrolira, tko ih kontrolira, imaju li pravo na promatrače kod kontrole propisa itd.

Cijeli intervju je OVDJE.

Facebook Komentari