VIDEO Sabor s malim zakašnjenjem podržao sve ministre

Ad

Izglasavanje novih ministara na plenarnoj sjednici. Rasprava po odborima trajala je skoro cijeli dan, a posljednji sazvan, Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, čiji je predsjedatelj Gordan Maras, nastavio je raspravljati o Josipu Aladroviću iako je dio članova Odbora otišao na plenarnu sjednicu.

Božinović je izabran s 82 za i 2 glasa protiv za potpredsjednika Vlade. Za istoimenu funkciju Zdravko Marić je dobio isti broj glasova.

Goran Grlić Radman, Ivan Malenica, Marija Vučković, također 82 ruke za…. kao i Marko Pavić, Marijo Banožić, te Vesna Bedeković.

Novi ministri prisegnuli su u Saboru.

O Josipu Aladroviću glasovat će se nakon završetka Odbora, kaže Jandroković.

Maras je proglasio stanku na Odboru na kojem se raspravlja o Aladroviću do 18 sati…. Minutu nakon 18 sati Maras je zaključio sjednicu, Odbor je podržao većinom glasova novoga ministra.

u 18:36 počelo je glasovanje o Aladroviću na plenarnoj sjednici.

Izglasovan je sa 79 za i jednim glasom protiv.
………………………………………………………………………………………………………………………..

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković odobrio je stanku od 10 minuta koju je tražila oporba. Sjednicu će nastaviti u 17:35.

Na samom početku sjednice Božo Petrov je u ime Mosta tražio stanku.

Odmah nakon njega stanku je tražio i SDP-ov Davor Bernardić koji je rekao da su smjenjeni ministri otišli zbog korupcije. ”Za interes građana, najpravednije bi bilo da se raspišu izbori”, rekao je Bernardić.

”Danas ćete si izglasati i treću lošu Plenkovićevu Vladu”, poručila je u Saboru Anka Mrak Taritaš i također rekla da je jedino ispravno raspisati izbore. Stanku je tražio i nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić.

Gordan Jandroković sazvao je sjednicu Odobra za ustav odmah nakon plenarne sjednice Sabora, kako bi raspravili o zahtjevu za smjenom Kujundžića odnosno o eventualnom sazivanju nove izvanredne sjednice Sabora.

Facebook Komentari