Plenković o Kovačevoj rekonstrukciji: Imate one koji žele ušićariti i zamahnuti svojom zastavicom

Ad

Premijer Andrej Plenković današnji dan nazvao je osvježenjem ili rekonstrukcijom Vlade. Vjeruje da se kod novih ministara neće pronaći “prljavog rublja”, te da se i sam temeljito time bavio. Odgovorio je i istup Mire Kovača oko rekonstrukcije HDZ-a.

“Nakon dosta intenzivnog dana u Saboru želim zahvaliti saborskim zastupnicima koji su dali povjerenje novim ministrima. S ovim smo zaokružili aktivnost koja se zvala osvježenje ili rekonstrukcija Vlade. Očekujem od novih ministara da angažirano i predano već od ponedjeljka prionu aktivnostima koje će omogućiti realizaciju naših ciljeva – gospodarski rast, pravna sigurnost, snažno pozicioniranje Hrvatske na međunarodnoj sceni i da predsjedanje Europskom unijom odradimo na kvalitetan način.”

Nastavio je da je bilo kvalitetnih i konkretnih pitanja za ministre, a bilo je i uobičajenog folklora koji se svodio na stalnu retoriku SDP-a, Mosta i onoga što se još naziva HSS gdje se predbacuje stigma korupcije na HDZ i Vladu. “Moja poruka je bila da bilo tko meni, mojoj Vladi i stranci ne predbacuje ljagu korupcije, pogodovanja i nepravilnosti.”

“Svi ministri koji su se našli pod optužbama za bilo kakvu sumnju imaju prigodu da razjasne te situacije, a nisu oporbeni političari ti koji će donositi meritorni sud je li netko nešto krivo napravio nego će to raditi insittrucije. Tu je razlika između demagoga i nas koji vodimo Vladu i imamo rezultate u svim područjima.

Na tom tragu ćemo nastaviti naš rad i poslao sam 2016. poruku da ću nastojati smanjivati tenzije u hrvatskom društvu, to je težak proces jer postoje silnice i politički akteri koji žive na isključivosti, netoleranciji i platformama koje nemaju veze s istinom.”

Za bivše ministre koji se vraćaju u saborske klupe kaže da su oni osvojili svoje mandate i da se mogu vratiti u Sabor. Dodaje da su novi ministri dobili 82 glasa i da to dovoljno govori o stabilnosti većine u Saboru.

“Ovi ljudi (novi ministri) prema onome što znam, a temeljito sam se bavio s time, ne bi trebali imati nikakvih problema.”

Za današnji istup Mire Kovačakaže da je HDZ demokratska stranka i da ako netko ima političkih ambicija da on to razumije. “Imali smo gospodina stalkeradanas koji je pokušao ukrasti dio medijske pozornosti, a imate i neke druge koji nastoje nešto uščičariti i da zamašu svojom zastavicom. Ne očekujem od Mire Kovača neposluh, nego mudrost i lojalno ponašanje.”

Zaključio je kako se u stranci moraju posvetiti velikom ulaganju u izgrađivanje nove generacije političara koji razumiju da je HDZ najjači kada je na desnom centru, prenosi N1.

Miro Kovač udario na Plenkovića: Za pobjedu na izborima potrebna je rekonstrukcija u HDZ-u; Plenković mu odgovorio

Facebook Komentari