Oreščanin nakon blamaže s Maltežanima više nije trener Hajduka

Nakon što je Hajduk sinoć doživio nezapamćenu blamažu i ispao u prvom pretkolu Europske lige od malteške Gzire, čelnici kluba s Poljuda zakazali su izvanrednu press-konferenciju za 18 sati. Nešto prije toga klub je službeno objavio kako Siniša Oreščanin više nije trener!

”Dan nakon poraza od Gzire United i ispadanja u prvom pretkolu Europske lige, raskinuta je suradnja između Kluba i dosadašnjeg glavnog trenera Siniše Oreščanina. Gospodin Oreščanin preuzeo je prvu momčad krajem studenoga 2018. godine, koju je do kraja sezone doveo do četvrtog mjesta. Posljednji je put na klupi Bijelih bio jučer na Poljudu u utakmici protiv Maltežana (1:3). Prije vođenja prve momčadi radio je u Akademiji HNK Hajduk “Luka Kaliterna”.

Hvala gospodinu Oreščaninu na svemu učinjenom za Klub te mu želimo puno sreće u nastavku karijere.

HNK Hajduk će javnost pravovremeno obavijestiti o novom treneru naše prve momčadi”, stoji na službenoj stranici kluba, prenosi gol.hr.

”Moram se ispričati svim navijačima Hajduka za ovu blamažu. Potpuno razumijem svu ljutnju navijača. Ja sam najodgovornija osoba. Radio sam kompromise i svjestan sam da sam pogriješio. Sinoć nismo htjeli donositi odluke. Jutros sam mandat dao na raspolaganje Nadzornom odboru. Želio sam kazati da ovo što sam napravio s trenerom da nisam dobro napravio. NO mi je ponovno da povjerenje i zbog tih ljudi sam odlučio nastaviti posao, jer mislim da smo krenuli u dobrom smjeru. Započeli smo procese, imamo jasan cilj, a to je ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako vidimo da ne možemo to ostvariti, napustit ćemo klub. Svi koji ne žele s nama moraju otići”, rekao je predsjednik Brbić.

Najavio je kako će sutra na treningu momčad voditi novi trener. Bjelanović je potvrdio kako znaju ime novog trenera, ali će ga objaviti naknadno.

”Brzo ćete saznati. Znamo tko je trener.”

Brbić je ponovio kako je pogriješio što je pristao na kompromis, a onda je otkrio što to točno znači.

”Trener Oreščanin je objavio priopćenje i ja sam u tom času trebao biti konkretniji.”

”Mislim da je trener podcijenio protivnika. Imali smo nekoliko prvotimaca na klupi. Da smo s prvom ekipom igrali, pobijedili smo u deset od deset utakmica. Ali izgubili smo ovu koja je najvažnija. Oreščanin je dobio raskid ugovora zbog lošeg rezultata. Ovdje se radi o protivniku koji nije ravnopravan. Morali smo takvog protivnika pobijediti. Svi mislimo da je to najteže poraz u povijesti kluba. Taj poraz će nas trajno obilježiti. I nas i trenera.”

Rekli ste da Europa nije imperativ ove sezone…

”I nije. Ali problem je u pristupu, u tome što je trener stavio rezervnu momčad, a samo on zna iz kojeg razloga. Izgubili smo utakmicu koju nije smio. Zato smo ga smijenili.”

Možete li pojasniti situaciju oko trenera i vaše reakcije na ono priopćenje. Jeste li razmišljali da date neopozivu ostavku?

”Postupio sam tada protiv svojih uvjerenja i zato mi je krivo. Procijenio sam da je ostanak Oreščanina dobar za klub. Procijenio sam da momčad ima vibru. Nismo zbog toga ispali. Mislim da je trener jučer pogriješio jako sa sastavljanjem momčadi.”

Dokazano: Izvanzemaljci ni krivi ni dužni pomogli kod ispadanja Hajduka

Share This Article