Obračun u Splitu: Muškarac izbačen iz kluba, vratio se s nožem, stradao i policajac koji je honorarčio kao zaštitar, gost iz Austrije….

U petak ujutro u 3:42 policija je dobila dojavu o tome da se kod ulaza u klub na Bačvicama nalazi ozlijeđena osoba. Utvrđeno je da su ozlijeđena četiri muškarca. Njima je pružena liječnička pomoć.

Policajci su ubrzo pronašli muškarca kojeg se dovodi u vezu s ozlijeđenim muškarcima. Kod njega je pronađen nož.

“Nad njim su uporabili sredstva prisile (sprej s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje), a nakon toga mu je pružena liječnička pomoć zbog djelovanja spreja na oči”, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

“Očevid na Bačvicama je dovršen, u klub u kojem se dogodilo ne može se ući, čiste ga. Blizu kluba su krvavi tragovi na podu”, javio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan. Obračun se dogodio u predvorju kluba, a krvavih tragova ima i na udaljenosti od tridesetak metara.

Za sada nije poznata težina ozljeda četvorice muškaraca. “Liječnička obrada ozlijeđenih još uvijek je u tijeku, no ozlijeđeni nisu životno ugroženi”, kazala je za DNEVNIK.hr Ana Čepić iz splitske policije.

Dalmatinski portal javlja da je muškarac koji je nožem ozlijedio više osoba prije toga izbačen iz kluba. Otišao je po nož, vratio se i napao voditelja kluba.

Ozlijeđen policajac izvan dužnosti

Osim njega u napadu muškarca nastradali su i zaštitar, policajac koji je bio izvan službe te jedan gost iz Austrije. “Točno je da je jedna od ozlijeđenih osoba policijski službenik policijske uprave Splitsko-dalmatinske, koji se u tom trenutku nalazio izvan službe”, potvrdila je Ana Čepić, glasnogovornica splitske policije.

Neslužbeno doznajemo da se radi o interventnom policajcu koji je u klubu radio kao zaštitar.

Zaštitar sav krvav

“Bilo je dosta krvi, stranici su svi bili prepadnuti, počeli su plakat, svi su se razbižali. Zaštitar je bio cijeli krvav, konobar isto tako, svi su im pomagali. Stvarno nije bio lip prizor, nadam se da to neću više doživit jer je bilo blizu mene. Sve skupa do dolaska policije trajalo je pet minuta, ali stvarno nije bilo ugodno”, kazao je Dino, jedan od svjedoka, za Dnevnik Nove TV.

“Izvadio je nož i iz čista mira počeo bosti ljudi. Bilo je strašno”, dodao je drugi.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. O događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo.

Facebook Komentari