VIDEO U Brazilu rasprava o paranormalnom: Čudan let lopte na stadionu tragično stradale momčadi

Na utakmici Chapecoensea i Atletico Mineira (1:2) u Brazilu navijači nisu bili svjesni čudnovatog leta lopte nakon jednog ubačaja iz kuta, ali je sve vrlo brzo završilo dugim raspravama na društvenim mrežama.

”Što se to upravo dogodilo?” pitali su se oni koji su gledali usporenu snimku u 42. minuti utakmice. Lopta je išla u visokom luku prema 16-ercu, a onda je u jednom trenutku munjevito promijenila putanju. No odmah se vratila u prijašnju putanju pa su mnogi tu pojavu proglasili paranormalnom jer nekog vjetra nije bilo.

Oglasili su se i ljudi iz Chapecoensea te potvrdili kako lopta nije udarila ni u kakav predmet, kao na primjer, kabel od TV kamera. Oni praznovjerniji odmah su ovu pojavui povezali s čudnom energijom koja vlada na stadionu nesretnog kluba. Podsjetimo, tu se održao posljednji ispraćaj nesretno poginulih nogometaša koji su 2016. izgubili živote u avionskoj nesreći u Kolumbiji.

Poznati brazilski sportski medij Globoesporte čak je angažirao tamošnjeg uglednog fizičara Alencara Migliavaccu da u ime znanosti objasni taj fenomen koji je poprilično uzbudio Brazilce. On je rekao kako je za neki jasniji zaključak potrebno veće istraživanje.

”Ne izgleda kao Magnusov efekt, to je kad rotacija nekog objekta utječe na njegovu putanju jer se dogodilo iznenada. Moguće je da je došlo do kolizije lopte s drugim predmetom, ali ne čini se vjerojatnim odnosno ne vidimo taj sudar. Čini mi se najvjerojatnijim da se radi o zračnoj struji koja se dogodila uslijed promjene tlaka”, pokušao je objasniti profesor fizike.

No i njega je zainteresirala ova pojava, ako pogledate usporenu snimku, bit će vam jasno zašto…, piše gol.hr.

Chapecoense: Zrakoplovna nesreća srušila san kluba koji je proživljavao najljepše dane od osnutka

Share This Article