Upravni sud nastavio afere nereformiranog dijela Vlade: Palo imenovanje ravnateljice NP-a – s dvije stranačke iskaznice

Upravni sud u Splitu donio je odluku da se poništava izbor Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka.

“Ministarstvo zaštite okoliša i energetike još uvijek nije zaprimilo presudu, no na ročištu je napravljen uvid u objavu presude Upravnog suda u Splitu UsIrs-32/19-14 od 18. srpnja 2019. kojom je poništeno rješenje o imenovanju Nelle Slavice ravnateljicom Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje”, kazali su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike za N1.
“Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno radi nedostatnog obrazloženja u pogledu bodovanja kandidata. Presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem”, kazali su iz ministarstva za N1.

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović, kandidatkinja koja usprkos znanstvenoj karijeri i iskustvu nije izabrana za ravnateljicu NP Krka: Ovo jest uhljebljivanje na prvu, ali ovo ide i i korak dalje od uhljebljivanja

Facebook Komentari