Nervoza pred Vladom i u Vladi: Kujundžić pukao i izvrijeđao pojedine novinare

Premijer Andrej Plenković još se uvijek ne oglašava o kadrovskoj križaljci te ne otkriva imena ministara koji bi trebali napustiti Vladu. Neke bi stvari mogle biti jasnije nakon današnjeg sastanka užeg kabineta Vlade.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sjednice užeg kabineta kazao je kako ne strahuje da bi ga premijer mogao smijeniti.

“Ni od čega ne strahujem. Računa li premijer sa mnom, pitajte njega, ja računam s njim. Sve se može promijeniti, nitko nije vječan”, kazao je Kujundžić.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u jednom je trenutku izgubio živce.

– A koji je filozof rekao “sve teče, sve se mijenja, u istu vodu se ne može stati. Ajmo malo grčka filozofija. Što ću s njom kada ne zna filozofiju, rekao je ministar zdravstva jednoj novinarki te otišao u zgradu Vlade.

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Mislava Bage smatra li se sposobnim obavljati ministarsku dužnost, odgovorio je:

“Koji ste vi faks završili? Smatram neke novinare loše obrazovanim i skromnoga znanja”, odgovorio je Kujundžić koji je prije toga novinare ispitivao o filozofskim izrekama.

VIDEO možete pogledati OVDJE.

Upitan boji li se da bi mogao izgubiti povjerenje premijera, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić odgovorio je:

“Kada ja ne budem imao povjerenje premijera, to je trenutak kad ću otići.”

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić na pitanje mogu li ministri raditi u ovakvim uvjetima poručila je da ona radi.

“Ja radim, zašto ne bih radila. Bit će kako god premijer odluči”, rekla je Murganić, piše dnevnik.hr.

Ministar financija Zdravko Marić na pitanja o rekonstrukciji odgovorio je kako će javnost “sve čuti kad za to dođe vrijeme”.

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac nije željela davati izjave niti komentirati nagađanja o svojoj smjeni.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je kazao je kako podržava rekonstrukciju Vlade.

“Ako sam ja u rekonstrukciji, nemam problema s tim”, rekao je ministar za kojeg se isto spekulira kako bi mogao napustiti Vladu.

Podsjetimo, nakon što je ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak podnio ostavku, jučer su u Banskim dvorima trajali sastanci vezani za rekonstrukciju Vlade. Dnevnik Nove TV neslužbeno je doznao da bi Vladu mogla napustiti ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, a više informacija moglo bi biti poznato nakon današnjeg užeg kabineta Vlade.

Uz Žalac, ministri čiji se odlazak spominje su Tomislav Tolušić, Marko Pavić i Milan Kujundžić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je kako bi se izvanredna sjednica Sabora, na kojoj će se glasati o novim ministrima, trebala održati do kraja tjedna.

Facebook Komentari