12.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Roditelji djevojke stradale u Novskoj donirali njezine organe: Svojim je tijelom od...

Roditelji djevojke stradale u Novskoj donirali njezine organe: Svojim je tijelom od kamiona spasila kolegicu

Roditelji Ivane Babić (28), djevojke koja je preminula mjesec dana nakon nesreće u kojoj je kamion naletio na nju na okretištu kod Novske, donirali su njezine organe. Umrla je u bolnici u Novoj Gradiški, a cijelo vrijeme od nesreće, u kojoj je bila teško ozlijeđena, trajala je njezina borba za život.

Tada su ga, podsjetimo, izgubile dvije 14-godišnjakinje iz Dalja koje su potovale na ekskurziju i to na licu mjesta, dok je Ivanina kolegica također teško ozlijeđena, ali nije bila životno ugrožena.

“Svi smo izvan sebe. Kad smo trebali podršku, nismo je dobili. Nitko nije imao sluha da se Ivanu prebaci u zagrebačku bolnicu gdje su zasigurno bolji uvjeti. Više suza nemamo, jer mi smo svoje isplakali. Neki dan su nam priopćili da je Ivani došao kraj. Bila je 40 dana na aparatima i nadali smo se svakoga dana da će se probuditi, da će ići na rehabilitacije i oporaviti se koliko bude moguće. Vjerovali smo da će biti s nama. Doktor Paladino je pregledao cijelu medicinsku dokumentaciju. Ivaninim roditeljima je rekao da spasa nema, da odu kući i mole se. Nada je, ipak, u nama tinjala. Međutim, nedavno je stigao poziv iz bolnice jer su roditelji pristali na doniranje organa. Ivanin muž za kojeg se udala lani je ostao sam u nepremostivoj tuzi”, rekao je za Jutarnji list ujak preminule djevojke.

Za razliku od nerazdvojnih školarki Ive i Renate koje su autobusom s učiteljima organizirano išle na more, preminula Ivana Babić (28) je minibusom putovala za Njemačku, kao djelatnica jedne tvrtke iz Gradišta putovala je u posjet sestrinskoj firmi.

Osim Ivane, u nesreći je teško ozlijeđena i Ivanina dvije godine mlađa kolegica, koja je iz bolnice puštena na kućnu njegu. Njoj je život, kako se može iščitati nakon provedenog očevida, spasila upravo Ivana svojim tijelom, s obzirom na to da je kamion prvo pokosio Ivanu, iza koje je stajala kolegica, navodi list.

Treća žrtva: Preminula žena (28) na koju je na odmorištu kod Novske naletio kamion

Najnovije

Još iz rubrike