Kako izgleda raskol u Neovisnima za Hrvatsku pročitajte u izjavama Brune Esih i Hasanbegovića

Kao i i nizu drugih stranaka, europski izbori i neosvajanje mandata, po svemu sudeći, unose razdor i u Neovisne za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Budući da službeno postoji dvije godine, stranka je dužna organizirati Sabor stranke, koji je na Predsjedništvu stranke dogovoren za 22. srpnja u Zagrebu.

Prema Statutu, pozivi se moraju poslati osam dana prije Sabora, pa je dvotrećinska većina u Predsjedništvu stranke donijela odluku da se pošalju pozivi za Zagreb, kako je dogovoreno, kažu nam članovi Predsjedništva, te dodaju kako Esih to nije željela potpisati, već je sama, s nepoznate gmail adrese, paralelno poslala pozive za Zadar.

– U subotu je poslan poziv svima, svim županijskim organizacijama koje same odabiru delegate. Sve je odrađeno sukladno Statutu stranke. Ja ne znam tko bi zvao ljude u Zagreb, ovaj poziv upućen za Zadar je jedini poziv koji je poslan, ja predstavljam i zastupam stranku i znam da nije bilo nikakvog poziva za Zagreb – kazala je Večernjem predsjednica stranke Bruna Esih.

Zlatko Hasanbegović kaže Večernjem da je Sabor stranke 22. srpnja u Zagrebu te da nije bilo govora o Zadru. – Jednoglasna je odluka Predsjedništva stranke da se Sabor održava u Zagrebu, a pozivi se po Statutu šalju osam dana prije Sabora, i poslani su. Statutom je propisano da sve odluke donosi Predsjedništvo stranke dvotrećinskom većinom i time bih završio – poručio je Hasanbegović.

Inače, već neko vrijeme kruži priča da je došlo do raskola između Esih i Hasanbegovića, o čemu ni jedno ne želi ništa govoriti. Različite priče oko lokacije izborne skupštine svakako sad idu korist tezama o raskolu i navodnom planu aktulane predsjednice Esih, ali i političkog tajnika i glasnogovornika stranke Hasanbegovića da nakon unutarstranačkih izbora vode stranku, piše Večernji.

Na pomolu je raskol u Neovisnima za Hrvatsku

Facebook Komentari