Butković kaže da nije znao za ostavku Marića. Evo što mu je rekao samo trenutak prije

Ad

Goran Marić podnio je u ponedjeljak neopozivu ostavku na mjesto ministra državne imovine. Objavio je to u Novom Vinodolskom, a pored njega je za stolom sjedio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Prije nego što je Marić objavio da je podnio ostavku, Butković ga je pitao želi li se nakon potpisvanja obratiti putem mikrofona ili bez njega. Neposredno nakon presice kazao je kako nije znao da će Marić podnijeti ostavku.

Nakon što je s Olegom Butkovićem i gradonačelnikom Novog Vinodolskog govorioo ugovorima potpisanima s Gradom Novim Vinodolskim, Goran Marić je izvijestio javnost o svojoj ostavci na mjesto ministra državne imovine. Pored njega je sjedio Oleg Butković, koji ga je, netom prije ostavke, pitao hoće li u nastavku govoriti u mikrofon ili bez njega.

Marić je uzeo mikrofon i rekao da je ugovor potpisan u Novom Vinodolskom zadnji koji je on potpisao kao ministar državne imovine. Uputio je zahtjev Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata.

Požalio se da niti jedan dan u Ministarstvu nije proveo u mirnim i nesmetanim uvjetima. ”Radio sam pod pritiskom i u okolnostima u kojima sam postao meta”, rekao je. Dodao je da mu je neprihvatljiva vrijednosna zamjena činjenica gdje je medijska orkestracija važnija od ozbiljnog posla.

Butković je pak nakon Marićeve objave rekao da nije znao o ostavci.

”Nisam znao za odluku ministra Marića. Čuli ste njegove razloge i ja to ne želim komentirati”, rekao je Butković. Na pitanje o imenima novih ministara, Butković je rekao da će se vidjeti što će biti. “Predsjedništvo stranke i Nacionalno vijeće je donijelo odluku da će predsjednik Vlade predložiti neku rekonstrukciju Vlade, vidjet ćemo kad dođe tko će i što će biti”, kazao je.

Goran Marić, Oleg Butković i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić održali konferenciju za novinare u Novom Vinodolskom i govorili o potpisivanju dvaju ugovora kojima Republika Hrvatska tom gradu daruje nekretnine za uređenje trga, izgradnju javnog parkirarališta, podzemne garaže i vatrogasnog doma, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari