15.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Treća žrtva: Preminula žena (28) na koju je na odmorištu kod Novske...

Treća žrtva: Preminula žena (28) na koju je na odmorištu kod Novske naletio kamion

Više od mjesec dana nakon tragične nesreće na odmorištu uz autocestu A3 u blizini Novske, u kojoj je 60-godišnji vozač kamionom velikom brzinom naletio na skupinu pješaka i pritom na mjestu usmrtio dvije 14-godišnje djevojčice, u bolnici u Slavonskom Brodu je danas preminula mlada žena (28) koja je u toj nesreći bila teško ozlijeđena.

Podsjetimo, vozač kamiona je okrivljen da je 7. lipnja oko 9.30 sati na odmorištu na 133. kilometru autoceste A3 kod Kutine u smjeru Zagreba skrivio tešku nesreću u kojoj su na mjestu poginule dvije 14-godišnjakinje, dok su još dvije mlade žene teško ozlijeđene. Zbog opasnosti od ponavljanja djela prije desetak dana mu je produljen istražni zatvor za još dva mjeseca.

Tijekom očevida ustanovljeno je da je vozač šleperom u kojem je prevozio građevinsko ljepilo “uletio” u odmorište s brzinom od 90 km/h, što je bilo čak 50 km više od dozvoljene brzine i “kosio” sve pred sobom te se na kraju zaustavio u travnjaku kraj autoceste.

Vozač se branio da nije mogao ništa učiniti jer mu je blokirao tempomat i kočnice, a dan nakon nesreće na izvanrednom tehničkom pregledu ustanovljeno je da su kočnice, tempomat i svi vitalni dijelovi šlepera bili ispravni, pišu vijesti.hr.

Stravična nesreća kod Novske: Autoprijevoznik već kažnjavan zbog nepoštivanja zakona o radnom vremenu i odmoru svojih vozača

Vozač kamiona imao je zdravstvenih problema prije stravičnog sudara kod Novske, intervenirala i Hitna

Najnovije

Još iz rubrike