Stiera u vrhu stranke optužuju da govori kao oni koji žele rušiti HDZ

Intervju koji je Davor Ivo Stier u subotu dao Jutarnjem listu nije prošao nezamijećeno u HDZ-u.

“Preduvjet svih reformi je politička stabilnost zemlje, bez nje ne bi bilo rasta plaća i mirovina, gospodarskog rasta, rasta zaposlenosti, investicijskog rejtinga, ni snažnog međunarodnog položaja Hrvatske. Tko ni danas ne razumije koji su bili politički ciljevi bivšeg partnera Mosta, može jedino jamčiti biračima HDZ-a dugotrajan boravak u oporbi. Uostalom Stier je imao priliku biti dio borbe za promjene u Hrvatskoj, ali je odlučio povući se i ostati sa strane. Odgovorni su političari oni koji svojim angažmanom pridonose boljitku naših građana umjesto da sa strane dijele savjete i preuzimaju teze onih koji se svim silama trude srušiti HDZ”, poručio je premijerov blizak suradnik.

U okruženju Andreja Plenkovića Stiera praktički optužuju da govori po špranci onih koji žele rušiti HDZ. Svi su iz intervjua iščitali da će se kandidirati za predsjednika HDZ-a, ali većina sugovornika Večernjeg lista upozorava da Stier u HDZ-u nema svoju bazu. Međutim, za šefa HDZ-a glasa se po principu “jedan član – jedan glas”, pa je sasvim moguće da Stier privuče nezadovoljne Plenkovićevom politikom. Stieru neki zamjeraju i da nema karizmu te da nije lider.

“Može on biti pametan, načitan, razumjeti politiku, ali ne može široko zagrabiti. Ne možemo vraćati desnicu, a izgubiti centar, pa i malo lijevo. HDZ je uvijek birao predsjednike koji su mogli obuhvatiti što više birača, od Tuđmana, Sanadera do Plenkovića, jedino je Karamarko otišao predesno”,. komentirao je jedan član predsjedništva. Drugi izvor ističe da je za predsjedničku utrku podrška stranačkih struktura na terenu neophodna i tvrdi da Stier nema čvrstu bazu ni u Samoboru.

“Kada bi Plenković imao samo jednog protukandidata, dakle samo Stiera, to bi bila žestoka borba, ali glasovi će se rastepsti između njega, Kovača i Miloševića koji isto ima ambicije. Među tom trojicom nema poveznice koja bi ih mogla ujediniti”, zaključio je sugovornik Večernjeg lista.

Facebook Komentari