Snažna oluja pogodila dijelove Hrvatske, tuča i u Zagrebu

Snažna oluja praćena grmljavinom, vjetrom, a ponegdje i tučom, u poslijepodnevnim satima u subotu pogodila je središnju Hrvatsku. Nešto prije 16 sati tuča je padala i u Zagrebu.

Iako je izgledalo da bi u subotu moglo biti lijepo sunčano ljetno poslijepodne, nad grad su se oko 15:30 odjednom nadvili crni oblaci i spustila se tuča koja se kasnije pretvorila u snažan pljusak praćen jakim vjetrom.

Ovo nevrijeme prouzročilo je i praktične probleme stanovnicima. Zagrebački vatrogasci su zbog nevremena morali intervenirati na Gornjem gradu gdje je nekoliko crIjepova popadalo sa zgrade na automobil, javlja dnevnik.hr.

U Novom Zagrebu je nevrijeme srušilo stablo koje je palo točno pred uzal u jedan stambeni objekt, paljudi nisu mogli ulaziti ni izlaziti.

I Zagrebački Holding na svojim se stranicama oglasio vezano uz javni gradski prijevoz. “Jak vjetar, praćen kišom, a u nekim gradskim predjelima i tučom, usporavaju promet. Promjena vremena ne utječe značajnije na javni prijevoz i nema prekida u linijama ZET-a, ali su moguća odstupanja od reda vožnje”, stoji na njihovim stranicama.

Autobusni kolodvor Zagreb pak javlja kako autobusi koji u Zagreb pristižu iz drugih dijelova Hrvatske, osobito oni iz Dalmacije, kasne u dolasku na Autobusni kolodvor Zagreb zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i prometne gužve na graničnim prijelazima.

Kao što je to bilo i najavljeno, subota je donijela novo pogoršanje vremena s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Kiše je najprije bilo na Jadranu gdje su pale uglavnom manje količine kiše, dok se jače grmljavinsko nevrijeme premještalo otvorenim morem, piše Neverin.hr.

U poslijepodnevnim satima došlo je do jačeg razvoja oblaka u unutrašnjosti Hrvatske, na riječkom području te u unutrašnjosti Istre gdje je lokalno bilo grmljavinskih pljuskova, mjestimice i s tučom.

Oko 14:30 sati jače grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo je područje Lepoglave.

U nastavku poslijepodneva očekujemo još grmljavinskih pljuskova u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, dok se navečer i u noći očekuje smirivanje vremena.

Nedjelja na Jadranu donosi pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano vrijeme. Ponegdje je još moguće malo kiše ili poneki pljusak, uglavnom u istočnim i gorskim predjelima.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, u noći i ujutro i s olujnim udarima.

Facebook Komentari