Dokumentarac o Dinamovom proljeću pred Superkup

Dinamičnih, zabavnih i emotivnih 80 minuta… Takav nam je sadržaj, uz obilje sretnih, a pomalo i sjetnih trenutaka, priredila Hrvatska nogometna televizija koja će u subotu premijerno prikazati dokumentarni film o Dinamovu europskom proljeću, „Dinamo, san koji je trajao 49 godina!“. Bit će to efektna uvertira u novu natjecateljsku godinu koju će maksimirski klub otvoriti subotnjim dvobojem protiv Rijeke u borbi za pokal Superkupa. Utakmica je u 20 sati, a premijeru filma moći ćemo vodjeti na HNTV-u istoga dana u samoj uvertiri sezone, u 18 sati.

– HNTV od samog je početka prošle sezone pomno pratio Dinamov europski put i ispostavilo se da je to pun pogodak. Naša je kamera bila na svim gotovanjima maksimirske momčadi još od njezina ulaska u skupinu Europa lige. U filmu su zastupljeni svi igrači koji su nastupili u plavome dresu prošle sezone i svatko je od njih izgovorio barem jednu rečenicu u filmu. Kroz cijelu priču nas, naravno, vodi trener Nenad Bjelica, kronološki smo pratili sve što se događalo prošle sezone i izdvojili ono najvažnije. Ispratili smo i juniore u Uefinoj Ligi prvaka mladih kao i nastup Dinamove U-23 momčadi na prestižnom Premier League International Cupu. Ovaj će film, vjerujem, ostati u lijepom sjećanju svim prijateljima kluba. Uz to što obrađujemo fantastičnu sezonu, prisjećamo se i nekoliko povijesnih epizoda u kojima Dinamo nije uspio probiti ovu barijeru i evociramo sezone koje su na neki način i stvarale mit o Dinamovu proljeću – istaknuo je Ivica Blažičko, glavni urednik HNTV-a i autor filma.

Premijera je predviđena na HNTV-u u subotu u 18 sati, a prva je repriza na rasporedu istoga dana odmah nakon utakmice Dinama i Rijeke. Dakako, i sama će utakmica također biti emitirana na HNTV-u.

Share This Article