HDZ priprema izvanrednu sjednica Sabora na kojoj bi se moglo glasovati o 4-5 novih ministara

Na sjednici Kluba HDZ-a premijer Andrej Plenković predstavio je novog ministra uprave Ivana Malenicu te je za njega dobio jednoglasnu potporu, rekao je nakon sastanka Kluba Branko Bačić. Glasovanja o Malenici u Saboru danas neće biti.

Reporterka N1 neslužbeno doznaje da će izvanredna sjednica Sabora biti održana u četvrtak sljedećega tjedna te da bi na njoj moglo biti glasanje o četiri do pet novih ministara.

“Ivan Malenica je predjednik stranačkog Odbora za upravu i lokalnu samoupravu, pravnik, stručnjak i ispunjava sve reference za ministra i klub ga je jednoglasno podržao. Dogovoreno je da ćemo do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu. Kao što znate predsjedništvo HDZ-a dalo je potporu predsjedniku Vlade da nakon analize o radu ministarstava izvrši rekonstrukciju Vlade, ali na predsjedništvu nismo razgovarali o tome koja bi ministarstva ušla u rekonstrukciju”, rekao je Branko Bačić nakon sastanka Kluba u petak ujutro.

‘Mlad čovjek, odličan izbor, osvježenje’

– Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. Mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u teme javne uprave i sve što je povezano s nadležnostima Ministarstva uprave. Mislim da je odličan izbor i osvježenje, kazao je jučer premijer Andrej Plenković.

Facebook Komentari