VIDEO Užas u Njemačkoj: Petorica (12 i 14) silovala 18-godišnjakinju, druga petorica (11 i 17) seksualno uznemiravala 15-godišnjakinju

Dva slučaja, silovanje i seksualno uznemiravanje, u Mühlheimu an der Ruhr ( Sjeverna Rajna-Vestfalija), a koja su se dogodila u samo nekoliko dana, šokirala su cijelu Njemačku.

Policija je uhitila i privremeno pritvorila trojicu 14-godišnjaka i dvojicu 12-godišnjaka zbog sumnje da su počinili “ozbiljan seksualni zločin”, javljaju njemački mediji. Silovanje se dogodilo u petak, oko 22.15 sati, u šumskom dijelu kod dječjeg igrališta u Mühlheimu an der Ruhr.

Nakon silovanja nesretna 18-godišnjakinja je ozlijeđena i traumatizirana zaprimljena u bolnicu.

Djeca i mladići su udaljeni iz škole do početka ljetnih praznika koji u toj saveznoj njemačkoj državi počinju 15. srpnja. Jednog su 14-godišnjaka zatvorili predraspravno, zbog težine optužbi i dva prethodna izvješća o seksualnom uznemiravanju. Ostale su ispitali i pustili.

Njemački mediji pišu kako je obitelji djece koja su silovala djevojku ponuđena psihološka pomoć, no obitelji 12-godišnjaka su je odbile. Djelatnici Ureda za socijalnu skrb su došli kod obitelji 12-godišnjaka, no članovi obitelji ih nisu htjeli pustiti u kuću, piše Bild. Njemački medij je čak objavio fotografije koje prikazuju djelatnike socijalne pomoći u pokušaju da kontaktiraju s obitelji, bezuspješno.

Policija je otkrila i kako je obitelj 14-godišnjaka koji ima kriminalnu prošlost, od 2018. pod nadzornom socijalnih službi te se 14-godišnjaku pokušalo pomoći da, kako su napisali “iziđe iz kriminalnih krugova”.

Policija nije objavila nikakve podatke o silovatelja i njihovom podrijetlu, no njemački Bild je na svom portalu objavio fotografiju navodnog glavnog počinitelja. Prema Bildu, zove se Simeon S. (14), a snimili su ga u subotu ispred policijske postaje Essen (NRW)

Novi slučaj pokušaja silovanja u istom gradu

Građani Mühlheima an der Ruhra nisu se uspjeli niti oporaviti od prvog šoka, a već nakon nekoliko dana uslijedio je novi. U srijedu ujutro njemački mediji izvijestili su da policija istražuje novi slučaj seksualnog zlostavljanja kojeg su počinile maloljetne osobe, a koji se dogodio u istome gradu. Prema pisanju medija, u ponedjeljak navečer petnaestogodišnju djevojčicu navodno je okružilo pet dječaka u dobi između 11 i 17 godina, nakon čega su je uznemirivali i neprimjereno dodirivali.

Ova dva slučaja pokrenula su raspravu u Njemačkoj o pomicanju dobi za kaznenu odgovornost. Naime, prema njemačkim zakonima osobe mlađe od 14 godina ne smatraju se kazneno odgovornima. Umjesto njih, kaznena odgovornost prebacuje se na njihove zakonske skrbnike ili na lokalne centre za socijalnu skrb mladih.

No posljednji niz događaja u Mülheimu an der Ruhr izazvao je negodovanje građana te su predloženi zahtjevi za spuštanjem granice kaznene odgovornosti na 12 godina.

“Bilo bi dobro da centri za socijalnu skrb više ne budu prepušteni sami sebi i da sudovi za mladež podijele s njima brigu o 12 i 13-godišnjacima“, izjavio je Rainer Wendt, predsjednik njemačkog Sindikata policije.

Statistički podatci njemačke policije užasavaju. Prema njihovim podatcima, u posljednje tri godine pao je broj osoba mlađih od 14 godina koje su osumnjičene za neko kazneno djelo, ali se povećao broj tinejdžera mlađih od 14 godina, s 1.420 na 2.118, koji su povezani s kaznenim djelima seksualne naravi, piše Feniks magazin.

Facebook Komentari