Novi šok za djelatnike Centra za socijalnu skrb, ovaj put u Čakovcu: Napala ih je nožem, sad je na slobodi….

Ad

Nakon tragičnog događaja u Đakovu, šok za djelatnike Centra za socijalnu skrb u Čakovcu.

Doznali su da je njihova korisnica koja ih je u siječnju napala nožem, puštena iz istražnog zatvora. Boje se da korisnica ne ponovi napad. Ističu da ih sustav ne štiti, piše HRT.

Teški propusti u Đakovu

Policija istražuje okolnosti ubojstva socijalne radnice i teškog ranjavanja pravnika u Centru za socijalnu skrb u Đakovu.

Glavni ravnatelj policije još je u utorak poslao u Đakovo unutarnju kontrolu. Ona je zaključila da policajci nisu poduzeli sve što su trebali glede prijava vezanih uz monstruoznog ubojicu. Zbog toga je načelnik đakovačke policije smijenjen.

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece iznio je rezultate izvanrednog nadzora u PP Đakovo.

– Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 61- godišnjakom koji se tereti za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva. Počinitelj je doveden pritvorskom nadzorniku. Ozlijeđeni muškarac i dalje je u kritičnom stanju, rekao je Bece.

– Članovi tima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana obavili su više razgovora s policijskim službenicima i rukovoditeljima PP Đakovo te je obavljen uvid u dokumentaciju, kazao je načelnik. Utvrđeno je da je PP 17. svibnja redovnom poštom zaprimila od Centra pisanu obavijest o učestalim dolascima dvojice štićenika koji su se ponašali verbalno agresivno i da raspolažu anonimnom informacijom o nabavi vatrenog oružja. Zaključeno je je da je prilikom postupanja rukovoditelja i službenika PP Đakovo došlo do metodoloških propusta, kazao je Bece te dodao.

– Nisu u dovoljnoj mjeri poduzeli radnje, propustili su provođenje mjera i radnji. Pokreće se disciplinski postupak protiv četvero policijskih službenika. Načelnika PP i policijskog službenika koji je dužio slučaj udaljio sam iz službe. Radilo se o ozbiljnim propustima, kaže u izjavi Ladislav Bece, piše HRT.

Nevjerojatan propust policije: Ubijena socijalna radnica pet dana prije masakra pismeno je obavijestila đakovačku policiju da se Drežnjak raspituje za nabavku pištolja

Facebook Komentari