Još jedan koji želi na Pantovčak: Predsjednik stranke Nova politika Vlaho Orepić objavio je svoju kandidaturu

Predsjednik stranke Nova politika Vlaho Orepić objavio je svoju kandidaturu za predsjednika države, uz poruku da Hrvatskoj treba nova politika koja će uvesti reda – uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala državna tijela te građanima omogućiti dostojan i siguran život.

– Nisam zabavljač, nisam ni pjevač ni stranački glumac, ni reality show političar. Građanin sam, sportaš, vojnik, a prije svega hrvatski branitelj od prvog do zadnjeg dana Domovinskog rata. Iza moje kandidature ne stoje nikakve stranačke ni poslovne interesne strukture. Stojim ispred vas s vlastitim imenom i prezimenom i onim što jesam s uvjerenjem da Hrvatska može i treba postati bolje društvo – rekao je Orepić na konferenciji za novinare.

Poručio je da je njegov program Ustav Republike Hrvatske, a ne nekakav stranački statut ili poslovni plan.

Ocijenio je da stranke koje su dosad vladale kandidature za predsjednika bez imalo srama koriste samo za unutarstranačke obračune i kojekakve konzultantsko-lobističke poslovne projekte.

– Svoj mandat posvetit ću jačanju parlamentarne demokracije kako bismo ostvarili demokraciju po mjeri čovjeka, a potisnuli stranačku demokraciju te kako bismo spriječili povratak već zaboravljene navodne predsjedničke demokracije, za kojom neki i danas čeznu – kaže Orepić.

Cilj mu nije, dodaje, preseljenje Ureda predsjednika i slične nebitne stvari, nego osobnim primjerom i angažmanom uspostaviti stabilnost i povjerenje u instituciju predsjednika i ostala tijela državne vlasti te sačuvati dostojanstvo Hrvatske, uz dostojan i siguran život hrvatskih građana, piše HRT.

Orepić je osmi kandidat je službeno najavio kandidaturu, ranije su to učinili Zoran Milanović, Mislav Kolakušić, Miroslav Škoro, Ivan Pernar, Dalija Orešković, Katarina Peović, Tomislav Panenić, a još se čeka službena objava aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović

Facebook Komentari