Podigao 269.000 kuna s računa udruge, dio pokušao opravdati, dio uopće nije

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Zlouporaba položaja i ovlasti“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“.

Naime, sumnja se da je u vremenskom razdoblju od prosinca 2011. godine do travnja 2018. godine, kao ovlaštena osoba za zastupanje udruge iz Zagreba na bankomatu podigao novac s računa udruge u ukupnom iznosu od 269.000 kuna.

Od ukupnog iznosa osumnjičeni je 36.526 kuna protupravno prisvojio i pravdao kao troškove reprezentacije, a što nikad nije realizirano, dok je veći dio novca u iznosu od 76.629 kuna pravdao temeljem nevjerodostojnih putnih naloga u koje je unosio neistinite podatke za službena putovanja koja se nisu provela. Naloge je izrađivao na svoje ime te na imena ostalih članova udruge. Nadalje, preostali novac u iznosu od 155.844 kuna u poslovnim knjigama udruge nije ničim opravdao, odnosno sveukupni iznos od 269.000 kuna je zadržao za sebe.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Facebook Komentari