VIDEO Usred posjeta Pupovca i Kajtazija potukli se zamjenik načelnice i šef Vijeća romske nacionalne manjine

U ranim poslijepodnevnim satima u Pribislavcu u Međimurskoj županiji došlo je do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba između Željka Baloga, zamjenika načelnice Općine Pribislavec, i Matjaša Oršuša, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju, javlja portal eMeđimurje.

PU međimurska zaprimila je nešto poslije 12:30 sati dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Pribislavcu. Izašli su na teren, a kriminalistička istraživanja su u tijeku.

Kako se neslužbeno doznaje, do verbalnog sukoba između nekoliko osoba je došlo prilikom posjeta posebne radne skupine koju je formirao saborski Odbor za ljudska prva i prava nacionalnih manjina. Tu su bili Veljko Kajtazi, zastupnik romske nacionalne manjine, Milorad Pupovac (SDSS), Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj ‘Kali Sara’ i drugi, javlja portal eMeđimurje.

Međimurski portal javlja da je jedna osoba ozlijeđena. Kako doznaju, dvije osobe su uhićene i trenutno se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, a policija dodatno istražuje eventualnu odgovornost i drugih sudionika ovog događaja. Detalji će biti poznati nakon što policija utvrdi sve okolnosti.

Prema informacijama portala, uhićeni su Željko Balog i Matjaš Oršuš. Na Facebooku se pojavila i snimka dijela događaja koju je objavio Željko Balog.

Facebook Komentari