Plenković: Imam potporu stranke da idem u ambicioznu rekonstrukciju Vlade

Završila je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Predsjednik stranke Andrej Plenković kazao je da ima potporu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da krene u ambicioznu rekonstrukciju Vlade, ali nije htio otkriti kada će se to točno dogoditi.

“Raspravili smo nekoliko važnih tema. Svi članovi Predsjedništva HDZ-a podržavaju smjer rada vlade i smjer HDZ-a. Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi, za svojevrsnu rekonstrukciju Vlade na način da idemo ambiciozno ka ostvarivanju svih naših programskih ciljeva, da se zemlja kvalitetno pripremi za predsjedanjem Europskom unijom, da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore, da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović te da nakon iskustva koje smo imali, a odnosi se na ostavku dosadašnjeg ministra uprave, podcrtamo bitnu vrijednosnu kategoriju – ja osobno, kao predsjednik HDZ-a, ne želim da bilo kakve insinuacije, medijske, u javnom prostoru, koje imaju bilo kakvu aluziju na radnje koje bi bile neprimjerene, ne dopuste da se ugrozi rad Vlade, stranke, niti politika koje HDZ ima za zadaću ostvariti”, kazao je premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković prilikom dolaska u središnjicu stranke nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Sanja Putica biti nova ministrica uprave. Ona se spominje kao moguća kandidatkinja, uz Darka Nekića i Josipu Rimac.

Isto nije htio komentirati niti predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Skrušeno su se pokajali i obećali da više neće griješiti, komentirao je pak Milijan Brkić status HNS-a uoči početka sastanka u središnjici HDZ-a.

Facebook Komentari