Ne pokreće se postupak, predsjednica platila puni iznos liječničkog pregleda

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne pokreće postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog mogućeg primitka nedopuštenog dara. Unatoč ponuđenom popustu od 20 posto, predsjednica je platila puni iznos liječničkog pregleda u iznosu od 7.700 kuna.

Unatoč ponuđenom popustu od 20 posto u poliklinici Radiochirurgia Zagreb, predsjednica je platila puni iznos liječničkog pregleda u iznosu od 7700 kn.

Povjerenstvo je ovaj predmet, podsjetimo, otvorilo u veljači, a nakon brojnih upita medijskih kuća vezano za odobreni popust na liječnički pregled Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u klinici Radiochirurgia Zagreb.

Podsjetimo, iz Ureda predsjednice rečeno je da je predsjednica pregled platila vlastitim novcem, a da se odlučila za tu polikliniku, jer je vodi liječnik koji ju je godinama liječio u javnom zdravstvu.

“Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u hrvatskoj javnosti zalaže se za preventivne zdravstvene preglede te i osobno svake godine obavlja redovite preglede. S obzirom da je dugogodišnji liječnik kod kojeg je predsjednica Grabar-Kitarović išla na preventivne preglede prim. dr. sc. Dragan Schwarz iz sustava javne zdravstvene skrbi prešao u privatne pružatelje zdravstvenih usluga, Predsjednica je ove godine preventivni pregled, magnetsku rezonancu dojki i unutarnjih organa, obavila u privatnoj poliklinici „Radiochirurgija Zagreb“. Nadalje, navedena poliklinika jedina u Hrvatskoj posjeduje uređaj najnovije generacije za navedeni pregled”, javlja N1.

Povjerenstvo otvorilo predmet zbog popusta za Predsjednicu RH u privatnoj klinici

Nove neugodnosti za Predsjednicu RH, novinari se pokušali naručiti na isti pregled, ali je nastala razlika u cijeni, sad Povjerenstvo Nataše Novaković vijeća o tome

Facebook Komentari