VIDEO Stiže promjena: Nevrijeme s tučom pogodilo zaleđe Rijeke, pogledajte što su napravili vozači na autocesti

Nevrijeme s tučom pogodilo je zaleđe Rijeke, prenosi neverin.hr.

Permani-Stara Pošta
Video: Klaudija Perman

Autocesta Rijeka-Zagreb – A6 kod skretanja za Crikvenicu. Sebičnjaci su blokirali cijelu autocestu da bi zaštitili svoje automobile ispod nadvožnjaka. A što da naleti šleper? Strašno. Strašno. Strašno, piše Istramet.

Izvor: Željko Mesec/Problemi u prometu-Rijeka i okolica

Ovo su Vrata kod Fužina u Gorskom kotaru. ZATRPALA IH JE TUČA! Video: Ana Mladenić, piše Istramet.

Europski centar za predviđanje oluja (ESTOFEX) za nastavak dana izdao je najžešći 3. stupanj upozorenja za dijelove Hrvatske i Italije. Unutar 3. stupnja upozorenja nalazi se i Istra, a tako žestokom upozorenju prosječno možemo svjedočiti tek 1-2 puta godišnje.

3. stupanj upozorenja odnosi se na mogućnost olujnog naleta vjetra, razorne tuče (velika do vrlo velika zrna), te na obilne oborine. Jakom konvektivnom razvoju pogodovat će visoki CAPE, izraženo smicanje vjetra, na što upućuju prognoze olujnih parametara i na našem WRF-u.

Naročito su napomenuli kako je moguć razvoj jednog sustava koji će se iz Italije premještati prema Jadranu, te drugog koji će iz Slovenije zahvatiti unutrašnjost Hrvatske. Pritom se ne smije isključiti ni mogućnost nastanka superćelija.

DHMZ izdao oštro narančasto upozorenje
I DHMZ je putem sustava Meteoalarma za zapadnu, središnju i istočnu Hrvatsku izdao oštro narančasto upozorenje. Ovaj stupanj upozorenja odnosi se na mogućnost opasnog vremena.

Prema njihovim prognozama mjestimice je moguće grmljavinskog nevrijeme, praćeno pojačanim vjetrom i tučom. Količina oborina u kratkom vremenskom roku može prijeći 25 mm, dok vjerojatnost grmljavine iznosi 50-70 %, piše Istramet.

U nedjelju stiže žestoka fronta, idući tjedan osvježenje uz nove nevere

Facebook Komentari