Kovačevićevi prijatelji prebili mladića u Zadru, blizanca jednoga od organizatora prosvjeda protiv nasilja

U zadarsku policiju privedena su dvojica Zadrana koje se dovodi u vezu s jutrošnjim napadom na mladića, koji je oko 5,40 sati išao na posao. Kako se neslužbeno doznaje napadači su prijatelji Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac.

A napadnuti mladić, koji je liječničku pomoć potražio u zadarskoj bolnici, identični je brat blizanac Zadranina, jednoga od organizatora prosvjeda protiv nasilja, nakon što je protekle zime Kovačević bio pušten iz pritvora.

U policiji HRT-u nisu htjeli reći više pojedinosti o jutrošnjem događaju, osim da je u obradi, te da će tek nakon liječničke obrade biti poznata težina ozljeda napadnutoga mladića. Dio medija je objavio kako su dvojica napala i pretukla mladića dok je išao na posao. Njegov brat blizanac je za medije izjavio, kako su mu očito napali brata zabunom, misleći da je riječ o organizatoru prosvjeda.

Inače, Darko Kovačević Daruvarac početkom tjedna je preuzeo rješenje suca izvršenja Županijskoga suda u Zadru o upućivanju na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne. Sinoć u ponoć je istekao trodnevni rok, do kada se mogao žaliti na rješenje.

Ukoliko se žalio i žalbu poslao poštom, to bi moglo biti poznato početkom idućega tjedna. Bude li Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru negativno odlučilo o eventualnoj žalbi, zakon mu dopušta i traženje odgode izvršenja kazne, za što moraju biti ispunjeni određeni uvjeti, poput primjerice obiteljskih prilika.

Kada konačno bude upućen na služenje kazne, najprije će mjesec dana biti u Remetincu, kako bi se nakon dijagnostičkih nalaza trebalo odlučiti u kojoj je kaznionici biti zatvoren, PIŠE hrt.

Facebook Komentari